Tarta Linzer cu scortisoara si dulceata de capsune
PrinteazaTarta Linzer cu scortisoara si dulceata de capsune din: făină de migdale, făină de grâu, zahăr pudră, unt, oua, zahăr vanilinat, lichior, scorţişoară, dulceaţă de căpşune.
Ingrediente:
- 250 g făină de migdale
- 200 g făină de grâu
- 200 g zahăr pudră
- un pachet unt + 10 g pentru uns forma
- un ou
- un gălbenuş
- un plic zahăr vanilinat
- 4 linguriţe lichior
- o linguriţă scorţişoară
- 300 g dulceaţă de căpşune
Mod de preparare:
Se amestecă zahărul pudră cu cel vanilinat, cele două tipuri de făină si scorţişoara.
Se adaugă oul bătut şi untul cubuleţe. Se amestecă, se toarnă şi lichiorul, se amestecă iar.
Aluatul se pune la frigider o oră, învelit în folie alimentară.
Se unge cu unt o formă de copt, se întinde aluatul şi se aşază în formă. Se taie marginile care se lucrează din nou si se taie apoi în benzi.
Se întinde dulceaţa, se aşază deasupra benzile de alugt, ca un grilaj, se unge cu gălbenuş şi se bagă o oră la cuptor.
Tarta Linzer cu scortisoara si dulceata de capsune
Pofta buna!