Tarta cu mac si caise
PrinteazaTarta cu mac si caise din: faina, sare, unt, zahar, galbenusuri, oua, branza de vaci, budinca de vanilie, praf de copt, coaja de lamaie, albusuri, mac, caise.
blat:
- 250 g faina
- 1 raf de sare
- 125 g unt
- 75 g zahar
- 2 galbenusuri
umplutura:
- 120 g unt
- 300 g zahar
- 4 oua
- 1 kg branza de vaci
- 1 plic budinca de vanilie
- 1/4 lingurita praf de copt
- 1/2 lingurita coaja de lamaie rasa
- 2 albusuri
- 250 g mac
- 14 jumatati de caise (compot)
Mod de preparare:
Se frământă cu mixerul un aluat din făină, sare, unt, zahăr, gălbenuşuri şi 2-3 linguri apă rece; se continuă frământatul cu mâinile; se dă la frigider 30 min.
Apoi se întinde o foaie de aluat pe planşeta tapetată cu făină şi se aşază într-o formă de tort (0 26 cm) unsă, ridicând o margine înaltă; se dă la frigider. Se încinge cuptorul la 200°C.
Se amestecă untul cu zahăr; se înglobează ouăle, brânza de vaci, praful de budincă, praful de copt, coaja de lămâie şi sarea.
Se pun deoparte 5 linguri din acest amestec; 2/3 din restul se aşază pe blat.
In treimea rămasă se înglobează macul, şi apoi albuşurile bătute. Se aşază peste brânză şi se acoperă cu cele 5 linguri de brânză puse deoparte.
Se coace 1 oră şi se lasă să se răcească. Se aşază deasupra caisele.
Tarta cu mac si caise
Pofta buna!