Tarta cu mac, visine si vanilie

Printeaza

Tarta cu mac, visine si vanilie din: unt, făină, zahăr, mac, ouă, unt, praf de copt, vişine, esenţă de vanilie.

 

Ingrediente:

  • 150 g unt
  • 250 g făină
  • 100 g zahăr

Pentru umplutură:

  • 200 g mac
  • 50 g zahăr
  • 2 ouă
  • 40 g unt
  • 1 vârf cuţit praf de copt
  • 4-5 linguri făină
  • 200 g vişine
  • 1 lingură esenţă de vanilie

Mod de preparare:

Amesteci untul rece cu făina şi za­hărul, frământând până obţii un aluat omogen. Dacă aluatul nu se leagă, mai poţi pune 1-2 linguriţe de apă rece.

Il înfăşori în folie alimentară şi-l ţii la rece 30 de minute. Dai deoparte un sfert din aluat, iar restul îl întinzi şi-l pui într-o formă de tartă, inclusiv pe margini.

Amesteci macul cu ouăle, untul topit, esenţa de vanilie, făina, zahărul şi praful de copt. Torni compoziţia de mac peste tartă. Speli vişinele, le scoţi sâmburii şi le pui şi pe ele.

Intinzi aluatul rămas, îl tai fâşii şi-l aşezi peste tartă: O dai la la cuptor 30-40 de minute.

Tarta cu mac, visine si vanilie

Tarta cu mac, visine si vanilie

 

Pofta buna!

 

 

 

1 comentariu

  1. Foarte buna tarta cu mac

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.