Tartă de mălai cu sos
PrinteazaTartă de mălai cu sos din: faina, malai, bicarbonat de sodiu, lapte batut, oua, ulei de masline, parmezan, sparanghel, rosii uscate, busuioc, sare, piper, unt.
Ingrediente:
- 250 g făină
- 250 g mălai
- două linguriţe cu bicarbonat de sodiu
- 250 ml lapte bătut
- 3 ouă
- 125 ml ulei de măsline
- 100 g parmezan
- 400 g sparanghel
- 300 g roşii uscate în ulei
- o lingură cu busuioc
- sare
- piper
- unt
Mod de preparare Tartă de mălai cu sos:
Intr-un bol se pun uleiul de măsline, ouăle şi laptele bătut călduţ. Se adaugă sarea şi piperul după gust, bicarbonatul de sodiu şi se mixează până se încorporează toate ingredientele.
Intr-un bol separat se amestecă făina cu mălaiul, parmezanul ras şi jumătate din busuiocul tocat.
Se toarnă ingredientele lichide peste cele solide, se mixează şi se pune compoziţia obţinută într-o tavă unsă cu unt.
Se aşază deasupra sparanghelul fiert, se introduce în cuptor şi se coace la foc mediu 25-45 de minute sau până când, dacă introducem o scobitoare în compoziţie, aceasta iese curată.
Roşiile uscate se pun într-un bol împreună cu busuiocul rămas, piperul după gust şi se pasează cu un blender.
Pofta buna!
mmmm eu zic da 🙂