Tartă de mălai cu sos

Printeaza

Tartă de mălai cu sos din: faina, malai, bicarbonat de sodiu, lapte batut, oua, ulei de masline, parmezan, sparanghel, rosii uscate, busuioc, sare, piper, unt.

 

Ingrediente:

  • 250 g făină
  • 250 g mălai
  • două linguriţe cu bicarbonat de sodiu
  • 250 ml lapte bătut
  • 3 ouă
  • 125 ml ulei de măsline
  • 100 g parmezan
  • 400 g sparanghel
  • 300 g roşii uscate în ulei
  • o lingură cu busuioc
  • sare
  • piper
  • unt

 

Mod de preparare Tartă de mălai cu sos:

Intr-un bol se pun uleiul de măsline, ouăle şi laptele bătut călduţ. Se adaugă sarea şi piperul după gust, bicarbonatul de sodiu şi se mixează până se încorporează toate ingredientele.

Intr-un bol separat se amestecă făina cu mălaiul, parmezanul ras şi jumătate din busuiocul tocat.

Se toarnă ingredientele lichide peste cele solide, se mixează şi se pune compoziţia obţinută într-o tavă unsă cu unt.

Se aşază dea­supra sparanghelul fiert, se intro­duce în cuptor şi se coace la foc mediu 25-45 de minute sau până când, dacă introducem o sco­bitoare în compoziţie, aceasta iese curată.

Roşiile uscate se pun într-un bol împreună cu busuiocul rămas, piperul după gust şi se pasează cu un blender.

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

1 comentariu

  1. mmmm eu zic da 🙂

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.