Tartă de mălai cu spanac

Printeaza

Tartă de mălai cu spanac din: branza de vaci, malai, praf de copt, oua, telemea, ulei de masline, lapte, tarhon, unt, ceapa, usturoi, sare, piper, patrunjel, sos de rosii.

Ingrediente:Tarta_de_malai_cu_spanac

  • 150 g branza de vaci
  • 160 g malai
  • doua oua
  • praf de copt
  • 200 g telemea
  • 50 ml ulei de masline
  • 200 g masline feliate
  • 200 ml lapte
  • o lingurita cu tarhon
  • 50 g unt
  • o ceapa
  • un catel de usturoi
  • sare
  • piper
  • patrunjel
  • sos de rosii

 

Mod de preparare:

Brânza de vaci se amestecă bine cu ouăle mixate, uleiul de măsline, un pliculeţ cu praf de copt şi tarhonul.

Se adaugă mălaiul, laptele, sare şi piper după gust. Se presară brânza telemea dată pe râzătoare sau tăiată cubuleţe, se amestecă şi se toarnă compoziţia într-o tavă unsă cu unt sau tapetată cu hârtie de copt.

Dacă este compoziţia prea groasă se mai adaugă puţin lapte rece.

Se introduce în cuptorul încins şi se coace la foc potrivit 20 de minute sau până când, dacă introducem o scobitoare în aluat, aceasta iese curată.

Ceapa şi usturoiul se curăţă şi se toacă mărunt.

Se încinge untul într-o tigaie, se adaugă ceapa şi usturoiul, se călesc două minute, apoi se adaugă spanacul tocat.

Se adaugă puţină apă, se condimentează, se ţine pe foc până se evaporă apa şi se amestecă bine cu pătrunjel tocat.

Se serveste totul fierbinte sau rece, ca atare sau cu sos de rosii.

Tartă de mălai cu spanac

Tarta_de_malai_cu_spanac

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.