Tarta cu mango
PrinteazaTarta cu mango din: ou, drojdie, lapte, zahar, faina, unt, sare, mango, lapte batut, smantana dulce, miere, suc de lamaie.
aluat:
- 1 ou
- 10 g drojdie
- 100 g lapte caldut
- 80 g zahar
- 200 g faina
- 30 g unt
- sare
umplutura:
- 4 oua
- 2 fructe mango
- 200 ml lapte batut
- 100 g smantana dulce
- 4 linguri miere
- 2 linguri suc de lamaie
Mod de preparare:
Se amestecă drojdia cu 2 linguri de lapte şi 2 linguri de zahăr. Se cerne făina şi se face o gropiţă la mijloc.
Se toarnă înăuntru amestecul de lapte cu drojdie şi se presară deasupra puţină făină. Se lasă să crească la căldură cca 30 min.
Se adaugă restul de lapte, untul, 1 praf de sare şi 1 ou şi se frământă aluatul. Se mai lasă să crească cca 30 min.
Se mai frământă o dată aluatul şi se întinde pe planşetă o foaie. Se unge o formă de tartă (0 28 cm) şi se tapetează cu foaia de aluat; se înţeapă în mai multe locuri cu o furculiţă. Se lasă să crească 10 min.
Se încinge cuptorul la 180°C. Se coace blatul cca 5 min. Se decojesc fructele de mango şi se desprind feliile de pulpă de pe sâmbure.
Pulpa de la un fruct se pasează cu lapte bătut şi smântână; se adaugă 4 ouă şi miere şi se bate.
Compoziţia se repartizează pe blat şi se coace cca 20 min. Al doilea fruct de mango se taie felii.
Se fierbe un sirop din zahăr, suc de lămâie şi 100 ml de apă timp de cca 5 min.
Se înmoaie înăuntru feliile de mango şi se lasă să se răcească.
Tarta se decorează cu aceste felii de mango şi eventual se pudrează cu zahăr.
Tarta cu mango
Pofta buna!
Sa-mi faci si mie o tarta din asta 😛