Tarta Mariana
PrinteazaTarta Mariana din: ciocolata, pere, faina, unt, zahar, smantana, sare, nuca.
- 125 g ciocolată
- 6 pere coapte
- 200 g făină
- 150 g unt
- 50 g zahăr pudră
- 1 pahar cu smântână
- sare
- 10 mieji de nucă
Mod de preparare:
Puneţi faina cernută într-un castron adânc şi turnaţi peste ea 100 g unt înmuiat pe foc şi 1 pahar cu apă caldă. Săraţi uşor şi frământâţi un aluat ferm până se desprinde de mână. Puneţi aluatul la congelator pentru 1 oră.
Curăţaţi perele de coajă şi de sâmburi, tăiaţi-le în două, lăsaţi-le în castron, acoperiţi cu zahăr pudră, apoi stropiţi cu coniac şi lăsaţi să se macereze.
Intindeţi aluatul cu sucitorul şi puneţi-1 în forma de prăjitură, acoperiţi cu folie de aluminiu şi lăsaţi să se coacă 10 min în cuptorul fierbinte (240°C).
Scoateţi tava, puneţi perele unele lângă altele şi lăsaţi tava la cuptor 1/4 oră. Când s-a rumenit uşor, scoateţi forma din cuptor şi acoperiţi perele cu un sos făcut astfel: topiţi ciocolata cu 4-5 linguri cu apă, adăugaţi 2 linguri cu unt şi 1 pahar cu smântână. Omogenizaţi şi turnaţi peste pere.
Tocaţi miezul de la 10 nuci, presăraţi peste prăjitură, aşteptaţi ca tarta să se răcească.
Serviţi tăiată felii, romburi sau pătrate. E bună rece.
Pofta buna!