Tarta cu file de peste si ciuperci din: faina, drojdie, sare, file de peste, ardei, rosii, usturoi, ciuperci, mazare, masline. Ingrediente: 500 g făină 1 cub de drojdie 1 cană de apă sare file de peşte (sau 2 conserve de sardine în ulei) 2 ardei graşi 3 roşii 1 ceapă 2 căţei de usturoi 1 […]
Tarta cu masline si peste (sprot sau ansoa)
PrinteazaO reteta de tarta cu masline, peste sarat, pasta de tomate, ardei gras, ceapa, usturoi, ulei de masline, busuioc si patrunjel.
- 1 foaie de aluat de foitaj
umplutura:
- 150 g peste sarat ansoa sau sprot
- 150 g masline negre
- 2 linguri pasta de tomate
- 2 ardei grasi
- 2 cepe
- 2 catei usturoi
- ulei de masline
- busuioc
- patrunjel
Mod de preparare:
Căleşte ceapa, stinge cu pasta de tomate dizolvată în puţină apă sau supă de legume.
Lasă pe foc să se înăbuşe bine, după care adaugă măsline tocate, ardeii tăiaţi fâşii şi peştele mărunţit.
Păstrează câteva măsline şi puţin peşte pentru decor.
Spre final, adaugă usturoiul zdrobit, pătrunjel şi busuioc.
Aşază aluatulîntr-o formă unsă cu ulei. întinde umplutura şi pune deasupra restul de măsline şi peşte. Lasă la cuptor cam 30 de minute.
Poftă bună!
poate te intereseaza si:
Tarta cu peste si ciuperci
Tarta cu peste si ciuperci din: mamaliga, unt, oua, sare, ciuperci, peste afumat, piure de rosii, busuioc, piper, condimente pentru peste. Ingrediente: Pentru aluat: 500 g mămăligă 100 g unt 3 ouă sare Pentru umplutură: 300 g ciuperci 250 g peşte afumat 300 g piure de roşii busuioc verde piper condimente pentru peşte Mod […]
Tarta cu peste, dovlecei si porumb
Tarta cu peste, dovlecei si porumb din: faina, apa drojdie, zahar, sare, ulei, sardine, porumb, dovlecel, gogosar, rozmarin, piper, parmezan. Ingrediente: Pentru aluat: 350 g făină 200 ml apă călduţă 15 g drojdie 1 linguriţă zahăr sare 3 linguri ulei Pentru umplutură: 500 g sardine în sos tomat 150 g boabe de porumb 1 dovlecel […]
Tarta cu peste, branza si ou
Tarta cu peste, branza si ou din: file de somon afumat, hering afumat, brânză de vaci, caş, gorgonzola, ouă, smântână, margarină, făină, ulei, oţet, apă rece, sare. Ingrediente: 100 g file de somon afumat 300 g hering afumat 200 g brânză de vaci 150 g caş 50 g gorgonzola 2 ouă 4 linguri cu smântână Pentru aluat: 1/2 pachet de margarină 6 linguri cu făină 2 […]
Pofta buna!