Tartă cu mazăre si mentă

Printeaza

O reteta de tarta cu mazare si menta din: foietaj, mazare, smantana, oua, menta, coaja de portocala, ceapa, unt, sare si piper.

Ingrediente:

  • 1 pachet de foietaj
  • 350 g mazare
  • 200 g smantana
  • 2 oua
  • 1 legatura de menta
  • 1 lingurita de coaja rasa de portocala
  • 1 ceapa
  • 30 g unt
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Ceapa se spală şi se toacă mărunt. Se încinge untul într-o cratiţă, în care se căleşte ceapa, amestecând la foc mic, timp de 2 minute. Se adaugă mazărea şi se acoperă cu apă. Se dă cu sare şi piper şi se fierbe 30 de minute. Intre timp, se preîncălzeşte cuptorul la 180° C.

Intr-o formă unsă cu unt se întinde aluatul. Se înţeapă cu o furculiţă. Se păstrează la rece. Se spală menta, se usucă şi se toacă mărunt. Se amestecă smântână cu cele două ouă, apoi se adaugă menta tocată, coaja rasă de portocală, sare şi piper.

Mazărea se scurge de apă şi se adaugă în cremă. Se varsă compoziţia peste aluat şi se dă la cuptor. Se coace 25-30 de minute. Se scoate tarta din cuptor şi se lasă să se răcească. Se poate decora cu frunzuliţe de mentă.

Tartă cu mazăre si mentă

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.