Berea IPA (India Pale Ale) este un tip de bere pale ale cunoscută pentru amăreala sa intensă și aroma puternică de hamei. Originară din Marea Britanie, berea IPA a evoluat și s-a diversificat în multiple stiluri moderne, devenind una dintre cele mai populare și apreciate beri artizanale din lume. Caracterizată printr-un conținut ridicat de hamei, […]
Tarta cu mazare, sunca si branza de capra
PrinteazaTarta cu mazare, sunca si branza de capra din: foi de placinta, mazare, sunca de praga, branza de capra, oua, cascaval, smantana, sare, piper, ulei, supa de legume.
Ingrediente:
- 1 pachet foi de placinta
- 300 g mazare
- 100 g sunca Praga, taiata cubulete
- 100 g branza de capra
- 4 oua
- 150 g cascaval ras
- 50 g smantana
- sare
- piper
- unt sau ulei
- 500 ml supa de legume sau apa fiarta
Mod de preparare:
Fierbe mazărea 15 minute în supă de legume ori în apă fiartă. Scurgi şi laşi la răcit.
Separat baţi ouăle, adaugi smântânia, şunca şi brânza de capră, amestecând continuu. Adaugi mazărea, amesteci uşor şi potriveşti de sare şi piper după gust.
Aluatul dezgheţat îl ungi foaie cu foaie, îl tai rotund şi îl pui într-o formă de tort unsă şi tapetată.
Inţepi din l oc în loc şi torni compoziţia. Presari deasupra caşcavalul ras si dai la cuptor pana cand se gratineaza furmos.
Tarta cu mazare, sunca si branza de capra
Pofta buna!
Sepie cu Sos de Soia si Ghimbir
Sepie cu Sos de Soia si Ghimbir – o mancare delicioasa si rafinata, perfecta pentru iubitorii de fructe de mare si arome asiatice. Combinand prospetimea sepiei cu gustul intens al sosului de soia si aroma picanta a ghimbirului, acest preparat ofera o experienta culinara unica si plina de nutrienti. Ingrediente 500 g de sepie proaspata […]