Tarta cu mazare si broccoli din: mazare, broccoli, oua, lapte, smantana, telemea. Ingrediente: 1 aluat foitaj 250 g mazăre curătată o căpătână broccoli 3 oua 150 ml lapte 250 ml smântănă 100 g telemea Mod de preparare: În vase separate se pun la fiert mazărea si broccoli. Între timp, aluatul de foitaj se desface din […]
Tarta cu mazare si sunca
PrinteazaTarta cu mazare si sunca din: aluat, mazare verde, ceapa verde, sunca, praz, oua, branza telemea, cascaval, sare, piper si ulei.
Este o sursă excelentă de proteine vegetale, fibre dietetice, vitamine și minerale. Conține vitaminele A, C, K, B1, B2, B3, B6, acid folic, calciu, fier, magneziu, fosfor, potasiu și zinc.
- 350 g aluat de pizza sau fraged
- 200 g mazare verde
- 1 legatura de ceapa verde
- 100 g sunca (kaizer, prosciutto, bacon)
- 1 fir de praz
- 4 oua
- 200 g branza telemea
- 50 g cascaval ras
- sare
- piper
- ulei
Mod de preparare:
Intinde aluatul într-o tavă unsă cu grăsime şi împunge-l din loc în loc cu furculiţa.
Dă-l 1 5-20 de minute la foc potrivit. Intre timp, toacă bine ceapa şi prazul, opăreşte mazărea, taie şunca în felii subţiri.
Bate ouăle, adaugă legumele şi telemeaua fărâmiţată, apoi şunca. Amestecă uşor, potriveşte de sare şi piper.
Scoate aluatul din cuptor şi toarnă uşor compoziţia.
Presară caşcavalul ras şi dă la cuptor vreo zece minute. Servită caldă sau rece, e la fel de gustoasă.
Tarta cu mazare si sunca
Pofta buna!
poate iti place si:
Tarta cu branza si mazare
24Tarta cu branza si mazare din: aina, unt, mazare, oua, smantana, ceapa, branza de capra, sare, rosie. Ingrediente: Pentru aluat: 280 g făină 140 g unt Pentru umplutura: 300 g mazăre fiartă 2 ouă 150 g smântână 2 cepe 200 g brânză de capră sare 1 roşie Mod de preparare: Combini făina cu untul […]
Pofta buna!