Tarta cu mazare
PrinteazaO reteta de tarta cu mazare din: aluat, carne de vita, dovlecel, ceapa, morcov, bulion, mazare, oua de prepelita, ou, unt, ulei, sare si piper.
- 700 g aluat foitaj
- 500 g carne de vita tocata
- 1 dovlecel
- 1 ceapa mare
- 1 morcov mare
- 2 linguri cu bulion
- 400 g mazare
- 4 oua de prepelita
- 1 ou
- unt
- ulei
- sare
- piper negru macinat
Mod de preparare:
Căleşte ceapa împreună cu morcovul ras. Adaugă carnea, amestecă şi toarnă o ceaşcă de apă caldă. Dacă ai supă de carne, cu atât mai bine. Lasă până îşi schimbă culoarea, apoi adaugă bulionul desfăcut în puţină apă rece.
Potriveşte de sare şi piper. Lasă două minute pe foc. Unge cu unt patru forme de tartă mici, pune aluatul şi întinde-l pe pereţii formei (chiar un pic mai mult). Toarnă un strat de umplutură de carne, iar deasupra, pune mazărea fiartă separat şi rondele de dovelcel, apoi acoperă cu un strat subţire de aluat.
Răsuceşte aluatul pe margini, ca un tiv, unge cu ou bătut şi dă la cuptor. După 30 de minute, când aluatul s-a făcut frumos, scoate tartele, deco- pertează-le într-un colţ şi sparge câte un ou de prepeliţă. Mai dă la cuptor cinci minute, până se face albuşul.
Tarta cu mazare
Pofta buna!