Tartă mediteraneeană cu ton, ardei copţi şi dovlecei
PrinteazaTartă mediteraneeană cu ton, ardei copţi şi dovlecei din: aluat, ulei de masline, dovlecei, branza, ton, ardei copti, capere si masline.
- 320 g aluat de foitaj
- 1 lingura ulei de masline
- 2 dovlecei, rasi pe razatoarea mare
- 150 g de branza moale cu usturoi si ierburi
- 285 g de ton in suc propriu, scurs si maruntit
- 140 g de ardei copti, din borcan, taiati fasii
- 1 lingurita capere din saramura, scurse
- 8 masline negre, fara samburi
Mod de preparare:
Incinge cuptorul la 220 C/gaz 7/ Intinde aluatul de foitaj intr-o tava mare, acoperita cu foaie de copt. Creeaza un chenar cu grosimea de 1 cm pe margini, cu grija sa nu tai aluatul. Inteapa zona cuprinsa intre margini cu o furculita. Da la cuptor 15 minute.
In timp ce tii aluatul la cuptor, incinge uleiul de masline intr-o tigaie si prajeste dovleceii pana se inmoaie si amestecul incepe sa se usuce. lasa-i sa se raceasca putin, apoi amesteca-i cu branza moale. Scoate aluatul de foitaj de la cuptor si preseaza in zonele in care s-a umflat.
Pune amestecul de dovlecei pe toata suprafata aluatului, pana in marginile trasate, si niveleaza cu dosul unei linguri. Presara cu ton, asaza fasiile de ardei si presara caperele si maslinele. Da la cuptor inca 15 minute, pana ce foitajul este bine copt, auriu si pufos.
Tartă mediteraneeană cu ton, ardei copţi şi dovlecei
Pofta buna!