Tartă mediteraneeană cu ton, ardei copţi şi dovlecei

Printeaza

Tartă mediteraneeană cu ton, ardei copţi şi dovlecei din: aluat, ulei de masline, dovlecei, branza, ton, ardei copti, capere si masline.

Ingrediente:

  • 320 g aluat de foitaj
  • 1 lingura ulei de masline
  • 2 dovlecei, rasi pe razatoarea mare
  • 150 g de branza moale cu usturoi si ierburi
  • 285 g de ton in suc propriu, scurs si maruntit
  • 140 g de ardei copti, din borcan, taiati fasii
  • 1 lingurita capere din saramura, scurse
  • 8 masline negre, fara samburi

 

Mod de preparare:

Incinge cuptorul la 220 C/gaz 7/ Intinde aluatul de foitaj intr-o tava mare, acoperita cu foaie de copt. Creeaza un chenar cu grosimea de 1 cm pe margini, cu grija sa nu tai aluatul. Inteapa zona cuprinsa intre margini cu o furculita. Da la cuptor 15 minute.

In timp ce tii aluatul la cuptor, incinge uleiul de masline intr-o tigaie si prajeste dovleceii pana se inmoaie si amestecul incepe sa se usuce. lasa-i sa se raceasca putin, apoi amesteca-i cu branza moale. Scoate aluatul de foitaj de la cuptor si preseaza in zonele in care s-a umflat.

Pune amestecul de dovlecei pe toata suprafata aluatului, pana in marginile trasate, si niveleaza cu dosul unei linguri. Presara cu ton, asaza fasiile de ardei si presara caperele si maslinele. Da la cuptor inca 15 minute, pana ce foitajul este bine copt, auriu si pufos.

Tartă mediteraneeană cu ton, ardei copţi şi dovlecei

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.