Tarta cu mere, branza, stafide si alune

Printeaza

Tarta cu mere, branza, stafide si alune din: faina, zahar pudra, unt, oua, lapte, zahar vanilat, praf de copt, sare, branza dulce, oua, esenta de vanilie, mere, stafide, alune, rom, gelatina si zahar.

Ingrediente:

pentru aluat:

  • 1 kg faina
  • 200 g zahar pudra
  • 200 g unt
  • 3 oua
  • 300 ml lapte
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 1 plic praf de copt
  • 1 praf de sare

pentru umplutura:

  • 1 kg branza dulce
  • 5 oua
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • 4-5 mere
  • 200 g stafide
  • 200 g alune
  • 50 ml rom
  • 1 plic gelatina
  • 100 g zahar

 

Mod de preparare:

Pentru aluat, amesteci toate ingre­dientele şi le frămânţi până obţii o cocă potrivit de tare, pe care o laşi la frigider 30 de minute.

Pentru umplutură, amesteci brân­za cu ouăle şi esenţa de vanilie până devine cremoasă, iar sta­fidele le pui la înmuiat cu romul pentru 30 de minute.

Pe o planşetă zdrobeşti alunele şi le amesteci cu stafidele scur­se. Speli merele, le scobeşti şi le umpli cu amestecul de stafide şi alune, iar aluatul îl împărţi în două.

Prima parte de aluat o întinzi şi o aşezi pe fundul unei forme ro­tunde (de dimensiuni mai mari, pentru că iese multă compoziţie), unsă cu ulei şi tapetată cu făină. A doua parte o întinzi şi o aşezi pe marginile formei.

Pui gelatina la înmuiat într-un pa­har cu apă. Aşezi merele umplute în formă şi torni crema de brânză, introduci forma la cuptor pentru circa o oră, până se rumeneşte.

Când o scoţi din cuptor, ungi tor­tul cu gelatină topită şi ameste­cată cu 2 linguri de zahăr, apoi îl ornezi cu alune. Laşi tortul la răcit, înainte de a-l tăia.

 

Tarta cu mere, branza, stafide si alune

Tarta_cu_mere_branza_stafide_si_alune

Pofta buna!

 

 

 

 

1 comentariu

  1. imi place foarte mult tarta cu mere, branza si stafide

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.