Tarta cu mere, branza, stafide si alune
PrinteazaTarta cu mere, branza, stafide si alune din: faina, zahar pudra, unt, oua, lapte, zahar vanilat, praf de copt, sare, branza dulce, oua, esenta de vanilie, mere, stafide, alune, rom, gelatina si zahar.
Ingrediente:
pentru aluat:
- 1 kg faina
- 200 g zahar pudra
- 200 g unt
- 3 oua
- 300 ml lapte
- 2 pliculete zahar vanilat
- 1 plic praf de copt
- 1 praf de sare
pentru umplutura:
- 1 kg branza dulce
- 5 oua
- 1 fiola esenta de vanilie
- 4-5 mere
- 200 g stafide
- 200 g alune
- 50 ml rom
- 1 plic gelatina
- 100 g zahar
Mod de preparare:
Pentru aluat, amesteci toate ingredientele şi le frămânţi până obţii o cocă potrivit de tare, pe care o laşi la frigider 30 de minute.
Pentru umplutură, amesteci brânza cu ouăle şi esenţa de vanilie până devine cremoasă, iar stafidele le pui la înmuiat cu romul pentru 30 de minute.
Pe o planşetă zdrobeşti alunele şi le amesteci cu stafidele scurse. Speli merele, le scobeşti şi le umpli cu amestecul de stafide şi alune, iar aluatul îl împărţi în două.
Prima parte de aluat o întinzi şi o aşezi pe fundul unei forme rotunde (de dimensiuni mai mari, pentru că iese multă compoziţie), unsă cu ulei şi tapetată cu făină. A doua parte o întinzi şi o aşezi pe marginile formei.
Pui gelatina la înmuiat într-un pahar cu apă. Aşezi merele umplute în formă şi torni crema de brânză, introduci forma la cuptor pentru circa o oră, până se rumeneşte.
Când o scoţi din cuptor, ungi tortul cu gelatină topită şi amestecată cu 2 linguri de zahăr, apoi îl ornezi cu alune. Laşi tortul la răcit, înainte de a-l tăia.
Tarta cu mere, branza, stafide si alune
Pofta buna!
imi place foarte mult tarta cu mere, branza si stafide