Tarta cu mere, branza de vaci si coaja de lamaie
PrinteazaO reteta delicioasa de tarta cu: unt, zahar, zahar vanilat, sare, ou, faina, praf de copt, rom, mere, suc de lamaie, branza de vaci, praf de budinca de vanilie, ulei, stafide, migdale, zahar pudra
Ingrediente blat:Tarta cu mere, branza de vaci si coaja de lamaie
- 60 g unt
- 40 g zahăr
- 1 plic zahăr vanilinat
- 1 praf sare
- 1 ou
- 100 g făină
- 1 linguriţă praf de copt
- 1 lingură rom
Ingrediente umplutura:
- 800 g mere
- 2 linguri suc de lămâie
- 500 g brânză de vaci
- 1 plic praf de budincă de vanilie
- 3linguri ulei
- 150gzahăr
- 3 ouă
- 1 linguriţă coajă rasă de lămâie
- 50 g stafide
- 50 g migdale zahăr pudră
Mod de preparare:
Se bate untul cu zahăr, zahăr vanilinat, sare şi ou. Se înglobează făina, praful de copt şi romul. Aluatul se pune într-o formă unsă. Se coace 15 min. la 180° C. Se reduce focul la 170°C.
Merele se curăţă şi se taie felii se ung cu suc de lămâie. Se amestecă brânza cu praf de budincă, ulei, zahăr, ouă şi coajă de lămâie.
Se înglobează stafidele. Pe blat se aşază straturi alternative de cremă şi felii de mere; se presară migdale şi se coace 45 min. Se lasă să se răcorească, se scoate din formă şi se pudrează cu zahăr.
Tarta cu mere, branza de vaci si coaja de lamaie
Pofta buna!