Tarta cu mere, branza de vaci si coaja de lamaie

Printeaza

O reteta delicioasa de tarta cu: unt, zahar, zahar vanilat, sare, ou, faina, praf de copt, rom, mere, suc de lamaie, branza de vaci, praf de budinca de vanilie, ulei, stafide, migdale, zahar pudra

Ingrediente blat:Tarta cu mere, branza de vaci si coaja de lamaieTarta_cu_mere_branza_de_vaci_si_coaja_de_lamaie

  • 60 g unt
  • 40 g zahăr
  • 1 plic zahăr vanilinat
  • 1 praf sare
  • 1 ou
  • 100 g făină
  • 1 linguriţă praf de copt
  • 1 lingură rom

Ingrediente umplutura:

  • 800 g mere
  • 2 linguri suc de lămâie
  • 500 g brânză de vaci
  • 1 plic praf de budincă de vanilie
  • 3linguri ulei
  • 150gzahăr
  • 3 ouă
  • 1 linguriţă coajă rasă de lămâie
  • 50 g stafide
  • 50 g migdale zahăr pudră

 

Mod de preparare:

Se bate untul cu zahăr, zahăr vanilinat, sare şi ou. Se înglobează făina, pra­ful de copt şi romul. Aluatul se pune într-o formă unsă. Se coace 15 min. la 180° C. Se reduce focul la 170°C.

Merele se curăţă şi se taie felii se ung cu suc de lămâie. Se amestecă brânza cu praf de budincă, ulei, zahăr, ouă şi coajă de lămâie.

Se înglobează stafi­dele. Pe blat se aşază stra­turi alternative de cremă şi felii de mere; se presară migdale şi se coace 45 min. Se lasă să se răcorească, se scoate din formă şi se pudrează cu zahăr.

Tarta cu mere, branza de vaci si coaja de lamaie

Tarta_cu_mere_branza_de_vaci_si_coaja_de_lamaie

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.