Tarta cu mere si coacaze rosii

Printeaza

O reteta de tarta cu mere si coacaze rosii din: oua, unt, zahar granulat, zahar vanilat, rom, coaja de lamaie, gris, praf de copt, praf de budinca, branza, smantana, sare, mere, coacaze rosii si zahar vanilat.

Ingrediente:Tarta cu mere si coacaze rosii

  • 3 oua
  • 100 g unt
  • 200 g zahar granulat
  • 1 pachet zahar vanilat
  • 4 linguri rom
  • 2 lingurite coaja rasa de lamaie
  • 75 g gris
  • 1 pachet praf de copt
  • 1 pachet praf de budinca de vanilie (pentru 500 ml budinca)
  • 750 g branza
  • 200 ml smantana
  • 1 varf de sare
  • 6 mere
  • 200 g coacaze rosii
  • zahar vanilat pentru decor

 

Mod de preparare:

Se separă ouăle şi se freacă untul până se topeşte. Se amestecă un¬tul cu zahărul, zahărul vanilat, romul şi coa¬ja rasă de lămâie, apoi cu gălbenuşurile. Se încorporează grisul împreună cu praful de copt şi praful de budincă de vanilie.

Se pun apoi treptat, brânza, smântână, albuşurile şi sarea şi se amestecă bine.

Coacăzele roşii se curăţă de codiţe, se spală şi se scurg de apa. Se pastreaza cateva pentru decor, iar resutl se incorporeaza in aluat, care se pune in tava de copt unsa cu unt.

Merele se spala, se curata ed coaja si li se scobeste cotorul. Se pune fiecare mar in aluat si se lasa la copt, 60-70 de minute. Se scoate, deasupra fiecarui mar se pune cateva coacaze si se presara cu zahar pudra.

Tarta cu mere si coacaze rosii

Tarta cu mere si coacaze rosii

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.