Sushi cu Anghilă – Rețeta Perfectă pentru Un Gust Autentic Japonez – Sushi-ul cu anghilă, cunoscut și sub numele de Unagi Sushi, este o delicatesă japoneză apreciată pentru aroma sa distinctă și textura catifelată. Anghila (unagi) este gătită și glazurată cu un sos dulce de soia, transformând-o într-un ingredient perfect pentru sushi. Această rețetă îți […]
Tarta cu mere si crema de vanilie
PrinteazaTarta cu mere si crema de vanilie din: aluat de foitaj, mere, lapte, oua, faina, zahar.
Ingrediente:
Pentru tartă:
- 1 foaie aluat de foitaj
- 2 mere
- 1 plic tort-gelee transparent
Pentru cremă:
- 500 ml lapte
- 3 gălbenuşuri
- 3 linguri făină
- 4 linguri zahăr
- 2 plicuri zahăr vanilat
Mod de preparare:
Tarta cu mere si crema de vanilie: Aşezi aluatul într-o tavă tapetată, inclusiv pe margini, şi-l ţii la cuptor până când se rumeneşte. Il scoţi şi-l laşi la răcit.
Amesteci laptele cu gălbenuşurile frecate cu zahărul simplu, pui făina şi amesteci energic pentru a nu se forma cocoloaşe. Aşezi laptele pe foc şi amesteci până când se îngroaşă.
Dai deoparte, pui zahărul vanilat şi omogenizezi.
După ce s-a răcit, pui crema peste blat, aşezi deasupra rondele de mere şi torni jeleul preparat conform instrucţiunilor de pe ambalaj.
Pofta buna!
Sepie cu Sos de Rosii si Busuioc
Sepie cu Sos de Rosii si Busuioc – este o reteta rafinata si delicioasa, inspirata din bucataria mediteraneana. Aceasta combinatie savuroasa aduce impreuna gustul delicat al sepiei cu aromele intense ale rosiilor si busuiocului proaspat. Preparatul este perfect pentru o cina romantica sau pentru a impresiona invitatii la o masa speciala. Ingrediente: 500 g sepie […]