Tarta de mere glazurata
PrinteazaO reteta delicioasa de tarta de mere glazurata din: aluat, mere, gem de caise si extract de vanilie.
- 250 g aluat de foitaj
- 4-6 mere, curatate de coaja si samburi, taiate sferturi
- 4 linguri gem de caise, incalzit impreuna cu 1 lingurita extract de vanilie si trecut printr-o sita fina
Mod de preparare:
Se încinge cuptorul la 200° C/ gaz 6. Se întinde aluatul în foaie foarte subţire. Trebuie să fie mult mai subţire decât de obicei – cam 2mm. Se foloseşte o farfurie cu diametrul de aproximativ 23cm ca formă pentru tăiat discul de alut.
Se mută aluatul pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se înţeapă pe toată suprafaţa cu o furculiţă şi se răceşte 30 de minute.
Se taie merele în felii foarte subţiri şi se aranjează pe foaia de aluat în cercuri concentrice. Se merge cât de aproape posibil de marginea aluatului.
Se coace 30-40 de minute sau până ce merele sunt fragede, iar foitajul crocant şi pătruns. Se lasă să se răcească un pic, apoi se ung merele cu gem de caise călduţ.
Tarta de mere glazurata
Pofta buna!