Tarta cu mere si lamaie

Printeaza

Tarta cu mere si lamaie din: mere acrisoare, coaja de lamaie, suc de lamaie, faina, migdale, budinca de caramel, praf de copt, unt, zahar, sare, zahar vanilat, oua, migdale, gem de caise.

Ingrediente:Tarta_cu_mere_si_lamaie

  • 750 g mere acrisoare
  • coaja rasa si sucul de la 1 lamaie
  • 175 g faina
  • 25 g migdale macinate
  • 1 plic praf de budinca de caramel
  • 2 lingurite rase praf de copt
  • 150 g unt moale
  • 125 g zahar
  • 1 praf sare
  • 1 plic zahar vanilat
  • 3 oua
  • 4-5 linguri sirop de caramel (sau frisca)
  • 50 g migdale rase
  • 100 g gem de caise

 

Mod de rpeparare:

Se încinge cuptorul la 180°C. Se decojesc merele, se taie sferturi şi se crestează partea rotunjită în mai multe locuri. Se stropesc cu suc de lămâie.

Se tapetează cu hârtie de copt o formă de tort (0 26 cm). Se amestecă făina cu migdale, praf de budincă şi praf de copt.

Se bate untul cu zahăr, sare, coajă de lămâie rasă şi zahăr vanilat. Se înglobează pe rând ouăle. Se înglobează făina, alternând cu siropul.

Se dă aluatul în formă, se nivelează şi se repartizează deasupra merele cu partea rotunjită în sus; se incrustează şi se coace prăjitura 45 min., până se rumeneşte.

După 35 min. se presară deasupra migdalele.

Se încălzeşte gemul. Se scoate prăjitura din cuptor şi se unge cu gem.

Tarta cu mere si lamaie

Tarta_cu_mere_si_lamaie

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.