Tarta cu mere, nuci si bezea din: faina, unt sau margarina, oua, zahar, apa rece, sare, mere, nuci, scorţişoară, zahar pudra.
Ingrediente:
300 g făină
180 g unt (sau margarină)
2 ouă
1 lingură cu zahăr
2 linguri cu apă rece
1 praf de sare
Pentru umplutura:
3 mere mari
2 linguri cu zahăr
1 mână cu nuci pisate
1 praf de scorţişoară
2 albuşuri
150 g zahar pudra
Mod de preparare:
Amestecă foarte repede toate ingredientele pentru aluat, scoase direct din frigider. Pune aluatul format într-o folie şi dă la frigider minimum o oră.
Intinde aluatulîn tavă, ridică marginile, înţeapă cu furculiţa ici-colo, apoi dă 20 de minute la cuptorul dinainte încins.
Curăţă şi taie merele cubuleţe, amestecă-le cu zahăr şi scorţişoară şi căleşte-le câteva minute în puţin unt. Când s-a răcorit puţin, pune umplutură.
Deasupra presari nucile. Baţi spumă albuşurile cu zahărul pudră şi le torni peste umplutură. Dai la cuptor nu mai mult de 5-7 minute.
Tarta cu mascarpone si afine din: oua, zahar, nuci, amidon, mascarpone, smantana, afine. Ingrediente: 5 albuşuri 200 g zahăr 200 g nuci măcinate 1 lingură amidon 1 praf de sare 1 cutie mascarpone 100 ml smântână pentru frişcă 2 linguri zahăr pudră 500 g afine Mod de preparare: Se bat albuşurile spumă tare cu […]
Tarta cu telemea de capra din: faina, unt, mazare, oua, smantana, ceapa, branza de capra, sare, rosie. Ingrediente: Pentru aluat: 280 g făină 140 g unt Pentru umplutura: 300 g mazăre fiartă 2 ouă 150 g smântână 2 cepe 200 g brânză de capră sare 1 roşie Mod de preparare: Combini făina cu untul […]
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.