Tarta cu mere, pere şi migdale

Printeaza

Tarta cu mere, pere şi migdale din: unt, mere, pere, zahar brun, esenta de vanilie, zahar tos, oua, esenta de migdale, praf de copt, migdale si fulgi de migdale.

Ingrediente:

  • 40 g unt
  • 3 mere coapte, curatate de cotor si coaja, taiate felii subtiri
  • 3 pere coapte, curatate de cotot si coaja, taiate sferturi
  • 75 g zahar brun
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 125 g unt
  • 125 g zahar tos
  • 2 oua, batute
  • 1 lingurita esenta de migdale (optional)
  • 100 g faina, cu un praf de copt
  • 40 g migdale, tocate
  • 1 lingura fulgi de migdale

 

Mod de preparare:

Incinge cuptorul la 4/180 C. într-o tigaie, topeşte untul; adaugă merele şi perele, apoi căleşte-le la foc potrivit. Adaugă zahărul şi mai căleşte câteva minute, la de pe foc, încorpo­rează vanilia şi toarnă într-un vas termorezistent de 1-1,5 l.

Folosind un mixer, bate bine untul şi zahărul până rezultă o spumă. Incorporează treptat ouăle şi esenţa de migdale, până capătă o consistenţă cremoasă, apoi adaugă făina şi migdalele tocate, bătând bine. Toarnă compoziţia peste fructe, acoperă cu fulgi de migdale. Coace 35-40 min, până e bine crescută.

Tarta cu mere, pere şi migdale

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.