Tarta cu mere, pere şi migdale
PrinteazaTarta cu mere, pere şi migdale din: unt, mere, pere, zahar brun, esenta de vanilie, zahar tos, oua, esenta de migdale, praf de copt, migdale si fulgi de migdale.
- 40 g unt
- 3 mere coapte, curatate de cotor si coaja, taiate felii subtiri
- 3 pere coapte, curatate de cotot si coaja, taiate sferturi
- 75 g zahar brun
- 1 lingurita esenta de vanilie
- 125 g unt
- 125 g zahar tos
- 2 oua, batute
- 1 lingurita esenta de migdale (optional)
- 100 g faina, cu un praf de copt
- 40 g migdale, tocate
- 1 lingura fulgi de migdale
Mod de preparare:
Incinge cuptorul la 4/180 C. într-o tigaie, topeşte untul; adaugă merele şi perele, apoi căleşte-le la foc potrivit. Adaugă zahărul şi mai căleşte câteva minute, la de pe foc, încorporează vanilia şi toarnă într-un vas termorezistent de 1-1,5 l.
Folosind un mixer, bate bine untul şi zahărul până rezultă o spumă. Incorporează treptat ouăle şi esenţa de migdale, până capătă o consistenţă cremoasă, apoi adaugă făina şi migdalele tocate, bătând bine. Toarnă compoziţia peste fructe, acoperă cu fulgi de migdale. Coace 35-40 min, până e bine crescută.
Tarta cu mere, pere şi migdale
Pofta buna!