Tartă cu mere Poiana Braşov

Printeaza

Tartă cu mere Poiana Braşov

Ingrediente:

  • 12 mere creţeşti  ionatane sau renete
  • 400 g aluat de foitaj sau aluat fra­ged
  • 120 g zahăr
  • 100 g gem
  • 2 gălbenuşuri

 

Mod de preparare:

Tartă cu mere Poiana Braşov: Merele se curăţă şi 10 din ele se scobesc (se scot mijloacele cu semin­ţele) şi se umple golul cu cele 2 mere rămase rase şi amestecate cu gemul şi cu 60 g zahăr.

Aluatul se întinde, se taie pătrate de circa 7×7 cm, se aşază pe aluat cîte un măr, se înveleşte cu aluatul şi se mai pune deasupra o rondelă din aluat.

aşază pe o tavă, se unge cu gălbenuş şi se dă la cuptor fierbinte circa 30 minute.

presară cu zahăr pudră.

 

Pofta buna!

 

 

 

Sarmale Delicioase cu Carne de Vită – Rețetă Tradițională și Nutritivă

Sarmale Delicioase cu Carne de Vită – Rețetă Tradițională și Nutritivă din: carne de vita, varza murata, orez, ceapa, pasta de tomate, sare, piper, marar, cimbru, supa de legume. Sarmalele cu carne de vită reprezintă o adaptare savuroasă a tradiționalei rețete de sarmale din Europa de Est. Această variantă pune în valoare gustul bogat al […]

Macarons cu Ciocolată și Mousse de Ciocolată Neagră

Macarons cu Ciocolată și Mousse de Ciocolată Neagră din: migdale, zahar pudra, albusuri de ou, zahar granulat, cacao, ciocolata neagra, smantana, esenta de vanilie. Acest desert rafinat combină savoarea bogată a ciocolatei cu textura delicată a macarons-urilor, oferindu-vă o experiență culinară absolut delicioasă. Ingrediente: Pentru macarons: 150g migdale măcinate fin 150g zahăr pudră 2 albușuri […]

 

 

 

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.