Tarta cu mere si scortisoara
PrinteazaO reteta de tarta cu mere si scortisoara din: unt, ulei, sare, faina, iaurt, mere, zahar, zahar vanilat, scortisoara, stafide si coaja rasa de lamaie.
- 200 g unt
- 3 linguri ulei
- un praf de sare
- 500 g faina
- 100 g iaurt
pentru umplutura:
- 12 mere mari
- 200 g zahar
- un plic vanilat
- 2 lingurite scortisoara
- 100 g stafide
- coaja rasa de la o lamaie
Mod de preparare:
Se cerne făina într-un bol, se face gaură la mijloc şi se pune untul moale tăiat cubuleţe, uleiul, sarea şi iaurtul. Se frământă bine până se obţine un aluat consistent. Se înfăşoară în folie de plastic şi se lasă la rece, aproximativ 30 de minute.
In acest timp, se spală merele, se taie felii potrivite şi se acoperă cu zahărul, vanilia, scorţişoara, stafidele şi coaja rasă de la o lămâie şi se lasă 10-15 minute, până se formează un sirop.
Se scoate aluatul de la rece, se întinde cu sucitorul pe planşetă şi se aşază în tava specială pentru tartă.că şi se serveşte pudrată cu zahăr sau în funcţie de preferinţe.
Peste aluat, se aranjează merele, se stropesc cu siropul de zahăr şi se mai presară scorţişoară. Tarta se bagă în cuptor şi se coace aproximativ 50 de minute. Se lasă să se răcească şi se serveşte pudrată cu zahăr sau în funcţie de preferinţe.
Tarta cu mere si scortisoara
Pofta buna!