Tartă cu Pepene Galben și Cremă de Mascarpone – este un desert elegant și rafinat, perfect pentru ocazii speciale sau pentru a impresiona oaspeții. Această tartă combină crocantul aluatului fraged cu dulceața și prospețimea pepenelui galben, toate completate de textura fină și bogată a cremei de mascarpone. Este un desert care nu doar arată spectaculos, […]
Tarta cu mere, stafide si cocos
PrinteazaTarta cu mere, stafide si cocos din: unt, zahar, faina, esenta de vanilie, oua, praf de copt, mere, lamaie, rom, stafide, nuca de cocos, unt, scortisoara.
Ingrediente:
aluat:
- 100 g unt
- 100 g zahăr pudră
- 120 g făină
- câteva picături esenţă de vanilie
- 2 ouă
- 1 vârf de cuţit praf de copt
umplutură şi decor:
- 3 mere galbene şi parfumate
- 1 lămâie
- 50 g zahar
- 2 linguri rom
- 50 g stafide
- 50 g nucă de cocos
- 50 g unt
- câte 1 lingură zahăr pudră şi scortişoară măcinată
Mod de preparare:
Cureţi merele de coajă şi caseta cu seminte. Le tai în sferturi şi le pui la fiert pentru 5 minute, la foc mic, în apă fierbinte cu zeamă de lămâie şi zahăr.
Scoti merele cu o paletă şi le laşi să se scurgă. Inmoi stafidele în rom diluat cu apă caldă.
Pentru aluat, mixezi untul moale, la temberatura camerei, cu zahărul. Adaugi gălbenuşurile, esenja, apoi albuşurile bătute spumă şi încorporezi făina cernută împreună cu praful de copt.
Ungi cu unt o formă rotundă şi presari 1 lingură de nucă de cocos. Intinzi uniform compoziţia în tavă şi aşezi cât mai estetic merele, pe care le stropeşti cu unt topit.
Printre mere presari stafidele scurse şi nuca de cocos rămasă. Coci tarta la foc mediu, în cuptorul preIncălzit, pentru 40 de minute.
Când se răceşte, o pudrezi cu zahăr cu aromă de scorţişoară şi o tai în felii.
Tarta cu mere, stafide si cocos
Pofta buna!
Tartă cu Pepene Galben și Cremă de Mascarpone