Tarta cu merisoare uscate

Printeaza

Tarta cu merisoare uscate din: faina, unt, bere, mere, suc de lamaie, unt, zahar pudra, merisoare uscate, gem de caise, caisata.

Ingrediente:Tarta_cu_merisoare_uscate

blat:

  • 250 g faina
  • 125 g unt rece
  • 100 ml bere

umplutura:

  • 5 mere
  • 1 lingura suc de lamaie
  • 30 g unt
  • 2 linguri zahar pudra
  • merisoare uscate
  • 2 linguri gem de caise
  • 2 linguri caisata

 

Mod de preparare:

Se frământă un aluat sfărâmicios din făină şi bucăţele de unt rece; se toarnă berea si se frământă un aluat omogen şi elastic. Se întinde o foaie din acest aluat, groasă de 1/2 cm.

Se aşază într-o formă de tort (0 28 cm tapetată cu hârtie de copt. Se decupează marginile de aluat şi se dă forma la frigider cca 2o min.

Intre timp se spală merele, se curăţăsi se taie felii subţiri. Se stropesc cu suc de lămâie şi se aşază decorativ pe blat. Se presari zahăr şi se aşază deasupra felii subţiri de unt.

Se coace cca 10 min. în cuptorul încins la 200 °C. Se presară apoi deasupra merisoare şi se mai coace cca 10 min., până se rumeneşte.

Se amestecă într-o crăticioară gemul de caise împreună cu caisata, se încălzesc şi această compoziţie se aplică fierbinte, cu pensula, pe prăjtură. Se serveşte caldă, eventual pudrată cu zahăr.

Tarta cu merisoare uscate

Tarta_cu_merisoare_uscate

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.