Tartă cu merisoare, vanilie si crusta sarata

Printeaza

Tartă cu merisoare, vanilie si crusta sarata din: făină, praf de copt, unt, sare, zahăr, ouă, baton de vanilie, esenţă de vanilie, smântână, merişoare, zahăr pudră, zahar, unt sărat.

 

Ingrediente pentru tartă:

  • 320 g făină
  • 2 linguriţe praf de copt
  • 115 g unt moale
  • sare
  • 200 g zahăr
  • 3 ouă
  • miezul de la 1/2 baton de vanilie
  • 1/2 linguriţă esenţă de vanilie
  • 350 g smântână
  • 2,50 g merişoare proaspete amestecate cu 3 linguri zahăr
  • zahăr pudră

Ingrediente pentru crustă:

  • 100 g zahăr
  • 250 g făină
  • 170 g unt sărat

Mod de preparare:

Se încinge cuptorul la 180 °C şi se unge cu unt o formă de tort (0 24 cm).

Se prepară alua­tul pentru crusta crocantă: se amestecă zahărul cu făină si unt, folosind numai vârfurile degetelor. Se obţin firimituri de aluat care se pun deoparte.

Se bate untul cu zahăr şi un praf de sare; se înglobează pe rând ouăle, apoi miezul de vanilie, esenţa de migdale şi smântână.

Se încorporează şi făina amestecată în prealabil cu praf de copt. La final se înglo­bează merişoarele.

Se aşază aluatul de prăjitură în formă şi se presară firimijtyrile de aluat pentru crustă.

Se coace prăjitura la cuptor cca 1 oră, apoi se înţeapă cu o ţepuşă de lemn: dacă ţepuşa iese curată, atunci prăjitura este gata; dacă rămân pe ea resturi de aluat, mai trebuie coaptă puţin.

Se lasă să se răcească prăji­tura pe un grătar, apoi se scoa­te din formă; se presară zahăr pudră.

Tartă cu merisoare, vanilie si crusta sarata

Tarta_cu_merisoare_vanilie_si_crusta_sarata

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.