Tarta cu miere si fistic
PrinteazaO reteta delicioasa de tarta cu miere si fistic din: aluat de tarta, sirop, miere, zeama si coaja de portocala, oua, fistic, migdale, pesemt, apa de flori si iaurt integral.
- 200 g aluat de tarta
- 200 ml sirop bine legat
- 100 g miere poliflora
- 3 lingura zeama si coaja rasa de la 1 portocala
- 3 oua
- 50 g fistic, tocat
- 50 g migdale, tocate
- 90 g pesmet alb
- cateva picaturi apa de flori
- iaurt integral, pentru servit
Mod de preparare:
Preîncâlzeşte cuptorul la semnul 3/160C. Tapetează forma de tartă cu hârtie de copt şi întinde aluatul într-o foaie, în formâ. Intr-un bol, amestecă toate ingredientele – mai puţin iaurtul – şi toarnă amestecul în formă.
Dă la cuptor 30-40 de minute, până când se întăreşte. Ornează cu coajă de lămâie şi serveşte cu iaurt cremos.
Tarta cu miere si fistic
Pofta buna!