Tarta cu miere
PrinteazaTarta cu miere din: aluat, fulgi de ovaz, melasa sau miere, frisca lichida, lamaie, oua, batoane crocante.
- 500 g aluat fraged
- 40 g fulgi de ovăz
- 700 g melasă sau miere
- 400 g friscă lichidă
- 1 lingură zeamă de lămâie
- 3 ouă
- 2 batoane crocante, zdrobite
Mod de preparare:
Incinge cuptorul la semnul 6/180 C. Unge şitapetează cu hârtie de copt o formă pătrată de 25 cm. Aşază foaia de aluat în tavă, taie marginile şi dă la congelator 30 min.
Păstrează bucăţile de aluat tăiate.
Aşază deasupra aluatului o folie de aluminiu şi pune deasupra fasole uscată. Dă la cuptor 15 min, îndepărtează fasolea şi folia şi dă din nou la cuptor 10 min.
Lasă să se răcească uşor şi dacă marginea aluatului s-a scurtat, completează cu aluatul rămas.
Mărunţeşte fulgii de ovăz şi combină cu melasa, frişca, zeama de lămâie şi ouăle. Toarnă compoziţia în formă şi dă la cuptor 30 min.
Micşorează temperatura la semnul 1/120 C şi continuă să ţii la cuptor 30 min.
Lasă să se răcească, taie pătrate şi presară batonul zdrobit deasupra.
Pofta buna!