Tarta cu migdale si caramel
PrinteazaTarta cu migdale si caramel din: oua, lamaie, bicarbonat, migdale, zahar, unt, galbenusuri, zahar vanilat.
- 4 ouă
- coaja de la o lămâie
- o linguriţă bicarbonat
- Pentru umplutură:
- 250 g migdale nesărate, coapte
Pentru crema caramel:
- 200 g zahăr
- 250 g unt
- 6-8 gălbenuşuri
- zahăr vanilat
Mod de preparare:
Se pune mierea la foc şi se lasă să dea într-un clocot.
Se ia de pe foc si, după ce s-a răcit, se pune într-un castron şi se bate bine cu telul, adăugând gălbenuşurile unul câte unul. La sfârşit, se adaugă bicarbonatul si coaja de lămâie rasă si făina cernută.
Se pun albuşurile bătute spumă, se încorporează uşor Si se obţine o compoziţie de tartă.
Separat, se topeşte zahărul, se adaugă untul, vanilia şi gălbenuşurile şi se pun să fiarbă la baie de aburi până se obţine o cremă caramel foarte bine legată.
Aluatul se împarte şi se întinde în formele de tarte tapetate cu hârtie sau cu unt.
Formele de tarte se asază pe o tavă si se coc la 140°C. După ce s-au rumenit, se scot din cuptor, se lasă să se răcorească şi se umplu cu crema caramel. Se presară migdale si se servesc.
Tarta cu migdale si caramel
Pofta buna!