Tarta cu migdale, ciocolata si visine
PrinteazaTarta cu migdale, ciocolata si visine din: făină, zahăr vanilat, zahăr pudră, sare, migdale, unt, oua, miere, frişcă, Amaretto, vişine, ciocolată, fulgi de migdale prăjiţi.
Ingrediente pentru blat:
- 150 g făină
- 1 plic zahăr vanilat
- 50 g zahăr pudră
- 1 praf sare
- 75 g migdale măcinate
- 75 g unt rece
- 2 gălbenuşuri
- 4 linguriţe miere
Ingrediente pentru cremă si crustă:
- 220 ml frişcă
- 60 g zahăr
- 1 lingură făină
- 2 gălbenuşuri
- 50 g migdale pisate
- 2 linguri Amaretto
- 250 g vişine
- 50 g ciocolată
- 100 g fulgi de migdale prăjiţi
- zahăr pudră
Mod de preparare:
Se amestecă într-un castron făina cu zahăr, sare şi migdale; se face o gropiţă la mijloc şi se aşază cuburi de unt, gălbenuşul şi mierea; se frământă mai întâi un aluat sfărâmicios, apoi se continuă până ce se omogenizează.
Se înfăşoară în folie şi se lasă 1 oră.
Apoi se întinde o foaie de aluat şi se aşază în formă; se înţeapă cu furculiţa în mai multe locuri şi se acoperă cu folie de aluminiu.
Se presară deasupra boabe de fasole pentru îngreunat. Se coace cca 10 min.la cuptorul încins la 210 ° C.
Pentru cremă, se dă în fiert frişca şi 1 lingură zahăr; se pune deoparte.
Se bate spumă gălbenuşul cu 1 lingură zahăr; se înglobează treptat făină şi în final se înglobează amestecul de gălbenuş, turnând în fir continuu.
Se aşază pe plită şi se lasă să ajungă aproape de punctul de fierbere, amestecând continuu.
Se ia apoi de pe foc şi se lasă să se răcească crema, amestecând din când în când. Se adaugă migdale şi lichior şi se aşază crema pe blat.
Deasupra se aşază vişine tăvălite prin zahăr. Se dă 20-25 min. la cuptorul încins la 180° C.
Apoi se scoate din cuptor şi, cât este fierbinte, se presară vişine, ciocolată rasă şi fulgi de migdale prăjiţi. Se pudrează cu zahăr şi se serveşte.
Tarta cu migdale, ciocolata si visine
Pofta buna!