Tartă cu migdale şi ciocolată
PrinteazaO reteta delicioasa de tarta cu migdale si ciocolata din: ciocolata menaj, migdale, zahar, unt, oua, ulei, pesmet si zahar pudra.
- 100 g ciocolată menaj
- 140 g migdale
- 120 g zahăr
- 100 g unt
- 3 ouă
- 1 lingură ulei
- 1 lingură pesmet
pentru decor:
- zahăr pudră
Mod de preparare:
Topeşte ciocolata într-o crăticioară, adaugă untul, zahărul şi migdalele decojite şi măcinate. Freacă bine compoziţia şi las-o să se răcească. Adaugă gălbenuşurile. Bate albuşurile spumă şi încorporează-le treptat şi uşor în compoziţia de ciocolată.
Unge şi presară cu pesmet o formă rotundă cu fundul detaşabil şi toarnă în ea compoziţia obţinută. Coace-o 35 de minute Ia 180° C.
Scoate tarta din formă, las-o să se răcească, presar-o cu zahăr pudră şi serveşte-o.
Tartă cu migdale şi ciocolată
Pofta buna!