Tartă cu migdale şi ciocolată

Printeaza

Tarta cu migdale si ciocolata din: ciocolata menaj, migdale, zahar, unt, oua, ulei, pesmet si zahar pudra.

Ingrediente:

  • 100 g ciocolată menaj
  • 140 g migdale
  • 120 g zahăr
  • 100 g unt
  • 3 ouă
  • 1 lingură ulei
  • 1 lingură pesmet

decor:

  • zahăr pudră

Mod de preparare:

Topeşte ciocolata într-o crăticioară, adaugă untul, zahărul şi migdalele decojite şi măcinate. Freacă bine compoziţia şi las-o să se răcească. Adaugă gălbenuşurile.

Bate albuşurile spumă şi încorporează-le treptat şi uşor în compoziţia de ciocolată.

Unge şi presară cu pesmet o formă rotundă cu fun­dul detaşabil şi toarnă în ea compoziţia obţinută. Coace-o 35 de minute Ia 180° C.

Scoate tarta din formă, las-o să se răcească, presar-o cu zahăr pudră şi serveşte-o.

 

Tartă cu migdale şi ciocolată

Pofta buna!

 

 

 

Supă Cremă de Ghebe

Supă Cremă de Ghebe: un fel de mâncare savuros, perfect pentru zilele răcoroase de toamnă. Ghebele, ciuperci sălbatice cunoscute pentru aroma lor delicată și textura plăcută, sunt vedetele acestei rețete, transformând o simplă supă cremă într-o experiență culinară deosebită. Ingrediente: 500 g ghebe proaspete, curățate și tăiate mărunt 1 ceapă mare, tocată fin 2 căței […]

Tinctură de turmeric pentru inflamații

Tinctură de turmeric pentru inflamații: Remediu natural antiinflamator și antioxidant. Turmericul (Curcuma longa) este un remediu natural cunoscut pentru proprietățile sale antiinflamatoare și antioxidante datorate principalului său compus activ, curcumina. Tinctura de turmeric poate fi un ajutor eficient pentru reducerea inflamațiilor, susținerea sănătății articulare și îmbunătățirea stării generale a organismului. Ingrediente: 100 g rădăcină de […]

 

Balmoș cu Caș de Vacă și Unt Clarificat

Balmoș cu Caș de Vacă și Unt Clarificat: Balmoșul este o mâncare tradițională românească, originară din zona montană a Transilvaniei, renumită pentru consistența sa cremoasă și gustul bogat. Această variantă a balmoșului, preparată cu caș de vacă și unt clarificat, este o rețetă sățioasă și plină de arome, perfectă pentru zilele friguroase sau pentru o […]

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.