Tartă de migdale şi rubarbă
PrinteazaO reteta de tarta de migdale si rubarba din: aluat, faina, rubarba, zahar, suc de portocala, scortisoara, unt rece, migdale, zahar muscovado si fulgi de migdale.
- un pachet de 375g aluat sfărâmicios pentru prăjituri
- puţină făină simplă
- 750 g de rubarbă, tăiată în bastonaşe de mărimea unui deget
- 140g de zahăr brun-auriu, pudră
- sucul de la o portocală mare
pentru glazura:
- 1/e de lingură de scorţişoară
- 140 g de unt rece, cubuleţe
- 100 g de migdale
- 140g de făină simplă
- 175 g de zahăr muscovado
- o mână de fulgi de migdale
Mod de preparare:
Se preîncălzeşte cuptorul la 180°C. Se desface foietajul, se întinde pe o suprafaţă tapetată cu făină şi se taie o tartă de aprox. 23cm. Se lasă la rece în frigider.Se amestecă într-o tavă rubarba, zahărul şi sucul de portocală. Se acoperă cu folie de aluminiu şi se lasă la cuptor 30-40 de minute.
Se scoate, se scurge siropul printr-o sită şi se păstrează separat. Cât timp amestecul de rubarbă este la cuptor, se tapetează cu hârtie de copt o formă de tartă şi se coace aluatul orb aprox. 20 de minute. Se iau greutăţile şi se mai coace încă 10 minute.
Se amestecă toate ingredientele pentru glazură, în afară de migdale, şi se omogenizează. Când aluatul este gata, se dă cuptorul la 180°C.
Se adaugă amestecul de rubarbă şi se acoperă cu glazură. Se presară migdalele deasupra şi se lasă I; copt 20 de minute. Se scoate tarta şi se lasă să se răcorească; se serveşte cu siropul de rubarbă şi smântână.
Tartă de migdale şi rubarbă
Pofta buna!