Tarta cu migdale
PrinteazaTarta cu migdale din: unt, faina, zahar tos, coaja de lamaie, oua, praf de copt, lapte batut, seminte de mac, migdale, scortisoara, sare, zahar vanilat, esenta de migdale, seminte de susan.
- 120 g unt
- 200 g faina
- 200 g zahar tos
- Coaja rasa de lamaie
- 3 oua
- Praf de copt
- 125 ml lapte batut
- Seminte de mac
- 100 g migdale
- Pudra de scortisoara
- Sare
- zahar vanilat
- 1 lingurita de esenta de migdale
- Seminte de susan
Mod de preparare:
Se pune laptele batut intr-un vas mai mic, esenta de migdale si o lingurita de praf de copt.
Oualele se mixeaza cu zaharul tos si sareapana cand isi dubleaza volumul.
Se adauga amestecul din castron, o lingurita de coaja rasa de lamaie, o lingura de seminte de susan si una de seminte de mac.
Se presara o lingurita de pudra de scortisoara, migdale taiate marunt, 2 plicuri cu zahar vanilat si untul.
Se mixeaza totul, se adauga faina si se amesteca.
Compozitia rezultata se toarna intr-o forma de silicon si se introduce in cuptor.
Se coace la foc mediu 25-30 de minute.
Tava de silicon se poate inlocui cu o tava unsa cu unt si tapetata cu faina.
Se serveste cu un pahar de limonada.
Pofta buna!
Imi plac tartele, sunt simple, gustoase si rapide. O tarta cu migdale este potrivita pentru in desert simplu si usor. O sa incerc variant voastra.