Tarta cu migdale

Printeaza

Tarta cu migdale din: unt, faina, zahar tos, coaja de lamaie, oua, praf de copt, lapte batut, seminte de mac, migdale, scortisoara, sare, zahar vanilat, esenta de migdale, seminte de susan.

Ingrediente:Tarta cu migdale

  • 120 g unt
  • 200 g faina
  • 200 g zahar tos
  • Coaja rasa de lamaie
  • 3 oua
  • Praf de copt
  • 125 ml lapte batut
  • Seminte de mac
  • 100 g migdale
  • Pudra de scortisoara
  • Sare
  • zahar vanilat
  • 1 lingurita de esenta de migdale
  • Seminte de susan

 

 

Mod de preparare:

Se pune laptele batut intr-un vas mai mic, esenta de migdale si o lingurita de praf de copt.

Oualele se mixeaza cu zaharul tos si sareapana cand isi dubleaza volumul.

Se adauga amestecul din castron, o lingurita de coaja rasa de lamaie, o lingura de seminte de susan si una de seminte de mac.

Se presara o lingurita de pudra de scortisoara, migdale taiate marunt, 2 plicuri cu zahar vanilat si untul.

Se mixeaza totul, se adauga faina si se amesteca.

Compozitia rezultata se toarna intr-o forma de silicon si se introduce in cuptor.

Se coace la foc mediu 25-30 de minute.

Tava de silicon se poate inlocui cu o tava unsa cu unt si tapetata cu faina.

 

Se serveste cu un pahar de limonada.

 

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Imi plac tartele, sunt simple, gustoase si rapide. O tarta cu migdale este potrivita pentru in desert simplu si usor. O sa incerc variant voastra.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.