Rețeta Rapidă pentru un Mic Dejun. Frigănelele, cunoscute și ca „French toast”, sunt o opțiune clasică pentru micul dejun, iar varianta la Air Fryer le face și mai rapide și sănătoase. Gătirea în Air Fryer asigură o textură crocantă la exterior și moale la interior, fără a folosi mult ulei […]
Tarta moale cu capsuni
PrinteazaTarta moale cu capsuni din: capsuni, limeta, oua, unt, zahar pudra vanilat, iaurt cu capsuni, nuca, faina, praf de copt, mac, vanilie, gem de capsuni, gelatina.
Ingrediente:
- 1 kg căpşuni
- 1 limettă
- 2 ouă
- 150 g unt
- 120 g zahăr pudră cu vanilie
- 125 g iaurt cu căpşuni
- 100 g nucă măcinată
- 200 g făină
- 1 plic praf de copt
- 2 linguri mac
- miezul de la un baton de vanilie
- 100 g gem de căpşuni
- 2 foi gelatină
Mod de preparare:
Căpşunile se spală, se scurg bine şi se taie în două; se stropesc cu suc de lămâie verde, ca să îşi păstreze culoarea.
bat într-un bol gălbenuşurile cu zahărul vanilat; se încorporează untul, apoi iaurtul şi miezul de vanilie. Se înglobează apoi făina amestecată cu praf de copt, nucă şi mac.
La final se încorporează albuşurile bătute.
toarnă compoziţia într-o tavă tapetată cu hârtie de copt; se aşază deasupra căpşunile şi se coace prăjitura 40 min.
înmoaie gelatina în apă rece, se dizolvă la foc moale şi se înglobează gem; se întinde peste prăjitură. Se lasă să se răcească, se taie cuburi şi se ornează cu mentă.
Pofta buna!
Tocăniță Aromată de Prepeliță cu Legume de Sezon
Descoperă plăcerile unei mese rafinate cu tocănița de prepeliță și legume, un fel de mâncare ce combină gustul delicat al prepeliței cu bogăția legumelor de sezon. Această rețetă este perfectă pentru o cină specială, oferind o experiență culinară sofisticată și sățioasă. Ingrediente Prepelițe: 4 întregi, curățate […]