Tartă cu morcovi

Printeaza

Tartă cu morcovi din: faina, lapte dulce, zahar tos, drojdie, morcov, mazare, ceapa, cimbru, branza de vaci, branza telemea, oua, patrunjel, sare, piper, ulei, sos de rosii.

Ingrediente:Tarta_cu_morcovi

  • 250 g faina
  • 140 ml lapte dulce
  • o lingurita cu zahar tos
  • 10 g drojdie
  • un morcov
  • 100 g mazare
  • o ceapa alba
  • un sfert de lingurita cu cimbru
  • 300 g branza de vaci
  • 200 g branza telemea
  • 3 oua
  • patrunjel
  • sare
  • piper
  • ulei
  • sos de rosii

 

Mod de preparare:

Intr-un bol se pune drojdia împreună cu laptele călduţ, zahărul şi un sfert de linguriţă cu sare. Se adaugă puţină făină, se amestecă şi se lasă să dospească zece minute. Se toarnă peste restul de făină, se adaugă o lingură cu ulei şi piper. Se frământă până rezultă un aluat potrivit de tare şi se lasă să crească până îşi dublează volumul.

Ceapa se curăţă, se spală şi se toacă mărunt. Morcovul se curăţă de coajă, se spală şi se taie cubuleţe. Intr-o cratiţă se încinge puţin ulei, se pun ceapa şi morcovul, se călesc zece minute şi se lasă la răcit. Intr-un bol se amestecă brânza de vaci cu brânza telemea sfărâmată, mazărea fiartă şi legumele călite.

Se presară sare şi piper, cimbru şi pătrunjel tocat şi se adaugă ouăle. Se unge o tavă mare cu ulei, se întinde aluatul într-o foaie subţire, se toarnă compoziţia, apoi se introduce în cuptorul încins, unde se ţine circa 30-45 de minute.

Se serveste calda sau rece, simpla sau cu sos de rosii.

Tartă cu morcovi

Tarta_cu_morcovi

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.