Tarta cu muguri de pin, migdale si lamaie

Printeaza

Tarta cu muguri de pin, migdale si lamaiedin: unt, zahar fin, lamaie, oua, migdale, muguri de pin si mascarpone.

Ingrediente:

  • 100 g de unt nesarat, plus extra pentru uns
  • 120 g zahar fin
  • 1 lamaie stoarsa si rasa
  • 3 oua
  • 150 g migdale macinate
  • 40 g de muguri de pin
  • branza mascarpone, pentru servit

 

Mod de preparare:

Tarta cu muguri de pin, migdale si lamaie: încinge cuptorul la 190°C. Se freacă untul cu zahărul şi coaja de lămâie până când se obţine o compoziţie pufoasă, deschisă la culoare, apoi se încorporează uşor ouăle, unul câte unul.

adaugă sucul de lămâie şi migdalele măcinate.

Deşi compoziţia va părea tăiată, aceasta îşi va reveni în timpul coacerii.

toarnă compoziţia într-o formă de tartă, unsă şi tapetată cu hârtie de copt, se presară pe deasupra mugurii de pin şi se nivelează.

Se coace tarta 30-35 de minute până se rumeneşte uşor, dar rămâne moale în interior.

erveşte caldă cu brânză mascarpone.

 

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.