Tarta multicolora
PrinteazaTarta multicolora
Pentru aluat:
- 200 g făină
- 1 ou
- 120 g unt
- sare
Pentru umplutură:
- 1 fir de praz
- 2 ardei graşi
- 1 legătură de pătrunjel
- 300 g ciuperci
- 4 ouă
- 3 linguri cu unt
- 400 g smântână
- piper
- nucşoară rasă
Preparare:
Pune făina pe o planşetă, fă în mijloc o gropiţă în care pune oul bătut cu un praf de sare şi untul tăiat cubuleţe. Frământă un aluat potrivit şi lasă-l la rece aproximativ o oră.
Separat, căleşte în 2 linguri cu unt topit prazul, ardeii, ciupercile, toate mărunţite. La final, adaugă verdeaţa tocată fin, nucşoara şi piperul, întinde aluatul într-o formă unsă.
Inţeapă din loc în loc cu furculiţa, după care întinde pe toată suprafaţa legumele călite. Toarnă deasupra ouăle bătute cu smântână. Lasă la cuptor aproximativ 20-30 de minute.
Pofta buna!
Foarte buna aceasta tarta cu ciuperci si praz.