Tartă multifructe cu bezea si blat cu branză de vaci

Printeaza

Tartă multifructe cu bezea si blat cu branză de vaci

Ingrediente blat: 

  • 100 g făină
  • 1 linguriţă praf de copt
  • 50 g brânză de vaci
  • 3 linguri lapte
  • 3 linguri ulei de floarea-soarelui
  • 2 linguri zahăr
  • sare

Ingrediente umplutura si bezea:

  • 200 rubarbă
  • 100 g zmeură
  • 2 linguri pesmet
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 1 albuş
  • 3 linguri zahăr

 

Mod de preparare:

Tartă multifructe cu bezea si blat cu branză de vaci: Se încinge cuptorul la 160 °C. Se amestecă făina cu praf de copt se adaugă brânză de vaci, lapte, ulei, zahăr şi 1 praf sare; se frământă aluatul, se înfăşoară în folie şi se pune deoparte.

Se spală rubarba, se curăţă şi se taie bucăţele de cca 3 cm. Se curăţă zmeura.

Pe planşeta tapetată cu hârtie de copt se întinde o foaie de aluat şi se tapetează cu ea o formă de tort (20 cm) ridicând o mar­gine înaltă.

Se presară pesmet pe blat şi se aşază deasupra fructe; se coace la cuptor cca 25 min.

Se bate albuşul cu zahăr. Se scoate prăjitura din cuptor şi se întinde deasupra compoziţia de bezea; se mai coace la cuptor cca 5-7 min. Se pudrează eventual cu zahăr.

Aluatul cu brânză de vaci se poate pre­para în prealabil, chiar în cantităţi mari. Se ambalează în folie câte o porţie şi se poate păstra la frigider până la 4 săptămâni.

 

 

 

Pofta buna!

 

 

Tartă cu Lobodă și Ciuperci

Tartă cu Lobodă și Ciuperci – Rețeta Savuroasă pentru o Masă Ușoară și Nutritivă – este o combinație delicioasă de arome și texturi, perfectă pentru un prânz sau o cină ușoară. Loboda, cunoscută pentru gustul său ușor acrișor și bogăția de vitamine, se îmbină perfect cu ciupercile aromate și aluatul crocant. Această rețetă este ideală […]

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.