Tarta cu mure
PrinteazaTarta cu mure din: biscuiti, unt, zahar, ricotta, crema de branza, vanilie, gelatina, mure.
Pentru blat:
- 400 g biscuiţi digestivi
- 100 g unt topit
- 2 linguri zahăr pudră
Pentru cremă:
- 500 g brânză ricotta
- 300 g cremă de brânză
- 1 linguriţă esenţă de vanilie
- 150 g zahăr pudră
- 15 g gelatină granule
- 250 g mure
Mod de preparare:
Zdrobeşti biscuiţii şi îi amesteci cu untul şi cu zahărul pudră. Omogenizezi, apoi întinzi blatul obţinut într-o tavă rotundă, cu pereţi detaşabili şi presezi.
O ţii la rece 20 de minute.
Pentru cremă, amesteci brânze-turile cu zahărul pudră şi cu esenţa de vanilie. Separat, zdrobeşti murele cu o furculiţă, păstrezi câteva din ele pentru decor, apoi le încorporezi în brânzeturi.
Amesteci şi omogenizezi gelatina preparată conform indicaţiilor de pe ambalaj. Torni crema peste blat, nivelezi şi dai la rece cel puţin 4 ore.
O serveşti decorată cu câteva mure.
Pofta buna!