Tartă cu nuci si ciocolata

Printeaza

Tartă cu nuci si ciocolata din: faina, unt, zahar pudra, sare, nuci, frisca, miere, scortisaora, oua si ciocolata.

Ingrediente:

pentru aluat:

  • 225 g faina
  • 100 g unt
  • 150 g zahar pudra
  • un praf sare

pentru umplutura:

  • 250 g nuci
  • 200 g frisca lichida
  • 100 g miere
  • o lingura scortisoara
  • 2 oua
  • 200 g ciocolata

 

Mod de preparare:

Pentru aluat, se amestecă toate ingre­dientele şi se lasă o oră să se odihnească.

Apoi, se întinde pe masa uşorînfăinată şi foaia se transferă în forma de tartă unsă cu unt. Se lasă deoparte.

Pentru umplutură, se amestecă frişca lichidă, mierea, scorţişoara, jumătate din cantitatea de nuci uşor mărunţite şi ouăle bătute.

Se toarnă acest amestec peste aluat şi se dă tarta la cuptor pentru 35 de minute. Se lasă apoi să se răcească.

Ciocolata se topeşte la bain-marie, restul de nuci se asază peste tarta coaptă, se toarnă ciocolata topită şi se lasă să se răcească.

 

Tartă cu nuci si ciocolata

Tarta_cu_nuci_si_ciocolata

Pofta buna!

 

 

 

1 comentariu

  1. Valentina Negrescu

    Tarta cu nuci e delicioasa

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.