Tartă cu nuci si ciocolata
PrinteazaTartă cu nuci si ciocolata din: faina, unt, zahar pudra, sare, nuci, frisca, miere, scortisaora, oua si ciocolata.
Ingrediente:
pentru aluat:
- 225 g faina
- 100 g unt
- 150 g zahar pudra
- un praf sare
pentru umplutura:
- 250 g nuci
- 200 g frisca lichida
- 100 g miere
- o lingura scortisoara
- 2 oua
- 200 g ciocolata
Mod de preparare:
Pentru aluat, se amestecă toate ingredientele şi se lasă o oră să se odihnească.
Apoi, se întinde pe masa uşorînfăinată şi foaia se transferă în forma de tartă unsă cu unt. Se lasă deoparte.
Pentru umplutură, se amestecă frişca lichidă, mierea, scorţişoara, jumătate din cantitatea de nuci uşor mărunţite şi ouăle bătute.
Se toarnă acest amestec peste aluat şi se dă tarta la cuptor pentru 35 de minute. Se lasă apoi să se răcească.
Ciocolata se topeşte la bain-marie, restul de nuci se asază peste tarta coaptă, se toarnă ciocolata topită şi se lasă să se răcească.
Tartă cu nuci si ciocolata
Pofta buna!
Tarta cu nuci e delicioasa