Tarta cu nuci, coacaze si scortisoara
PrinteazaTarta cu nuci, coacaze si scortisoara din: făină, oua, zahar, zahar vanilinat, unt, coacaze, nuci, scortisoara, smântână, amidon, gem de caise, zahăr pudră.
Ingrediente pentru blat:
- 275 g făină
- 1 ou
- 75 g zahăr
- 1 plic zahăr vanilinat
- 150 g unt
Ingrediente cu umplutură:
- 500 g coacăze
- 50 g nuci măcinate
- 50 g zahăr brun
- 1 plic zahăr vanilinat
- 1/2 linguriţă praf de scorţişoară
Ingrediente pentru glazură şi decor:
- 4 ouă
- 100 ml smântână
- 125 g zahăr
- 2 linguri amidon
- 1 plic zahăr vanilinat
- 100 g gem de caise
- 1 lingură zahăr pudră
Mod de preparare:
Făina se cerne pe planşetă şi se face o gropiţă la mijloc; se aşază înăuntru oul.
Se presară deasupra zahărul tos şi zahărul vanilinat şi se aşază pe margini fulgi de unt. Se frământă cu mâinile date prin făină, până se obţine un aluat omogen. Se înfăşoară în folie şi se dă la frigider 30 min.
Cuptorul se încinge la 180° C. Se unge o formă de tartă. Pe planşeta tapetată cu făină se întinde o foaie de aluat şi se aşază în formă; se ridică o margine înaltă. Se coace cca 10 min.
Intre timp coacăzele se amestecă împreună cu nucile, zahărul tos, zahărul vani- linat şi scorţişoara; se repartizează compoziţia pe blat.
Se bat ouăle cu smântână, zahăr tos, amidon şi zahăr vanilinat şi se toarnă peste fructe. Se lasă să cadă deasupra marginea de aluat.
Se dă din nou prăjitura la cuptor şi se mai coace cca 50 min., se scoate şi se lasă să se răcească în formă.
Se încinge gemul, se pasează şi se unge prăjitura. Se pudrează marginea cu zahăr.
Tarta cu nuci, coacaze si scortisoara
Pofta buna!