Tarta cu nuci, coacaze si scortisoara

Printeaza

Tarta cu nuci, coacaze si scortisoara din: făină, oua, zahar, zahar vanilinat, unt, coacaze, nuci, scortisoara, smântână, amidon, gem de caise, zahăr pudră.

Tarta_cu_nuci_coacaze_si_scortisoara

Ingrediente pentru blat:

  • 275 g făină
  • 1 ou
  • 75 g zahăr
  • 1 plic zahăr vanilinat
  • 150 g unt

Ingrediente cu umplutură:

  •  500 g coacăze
  • 50 g nuci măcinate
  • 50 g zahăr brun
  • 1 plic zahăr vanilinat
  • 1/2 linguriţă praf de scorţişoară

Ingrediente pentru glazură şi decor:

  • 4 ouă
  • 100 ml smântână
  • 125 g zahăr
  • 2 linguri amidon
  • 1 plic zahăr vanilinat
  • 100 g gem de caise
  • 1 lingură zahăr pudră

Mod de preparare:

Făina se cerne pe plan­şetă şi se face o gropiţă la mijloc; se aşază înăuntru oul.

Se presară deasupra zahărul tos şi zahărul vanilinat şi se aşază pe margini fulgi de unt. Se frământă cu mâinile date prin făină, până se obţine un aluat omogen. Se înfăşoară în folie şi se dă la frigider 30 min.

Cuptorul se încinge la 180° C. Se unge o formă de tartă. Pe planşeta tapetată cu făină se întinde o foaie de aluat şi se aşază în formă; se ridică o margine înaltă. Se coace cca 10 min.

Intre timp coacăzele se amestecă împreună cu nuci­le, zahărul tos, zahărul vani- linat şi scorţişoara; se repar­tizează compoziţia pe blat.

Se bat ouăle cu smântână, zahăr tos, amidon şi zahăr vanilinat şi se toarnă peste fructe. Se lasă să cadă dea­supra marginea de aluat.

Se dă din nou prăjitura la cuptor şi se mai coace cca 50 min., se scoate şi se lasă să se răcească în formă.

Se încinge gemul, se pasează şi se unge prăjitura. Se pudrea­ză marginea cu zahăr.

Tarta cu nuci, coacaze si scortisoara

Tarta_cu_nuci_coacaze_si_scortisoara

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.