Tarta cu nuci, pere si miere

Printeaza

Tarta cu nuci, pere si miere din: faina, unt, zahar, sare, unt, miere, smantana, oua, nuci, pere.

Ingrediente:

blat:

  • 200 g faina
  • 100 g unt
  • 50 g zahar
  • 1 praf sare

umplutura:

  • 60 g unt
  • 140 g zahar
  • 50 g miere
  • 150 g smantana dulce
  • 2 oua
  • 125 g nuci tocate
  • 2 pere

 

Mod de preparare:

Se frământă un aluat din făină, cuburi de unt rece, zahăr şi sare, mai întâi cu mixerul şi apoi cu mâna.

Se înfăşoară în folie şi se dă la frigider cca 30 min. Se încinge cuptorul la 190°C.

Se întinde o foaie de aluat pe planşeta tapetată cu făină şi se aşază într-o formă de tort unsă (0 24 cm).

Se aşază deasupra o foaie de hârtie de copt pe care se presară boabe mari de fasole şi se coace blatul 15 min.

Apoi se scoate din cuptor şi se îndepărtează hârtia de copt cu tot cu boabele de fasole pentru îngreunat; se mai coace blatul cca 10 min., până se rumeneşte.

Se topesc într-o crăticioară untul, zahărul şi mierea; se lasă să fiarbă cca 2 min.

Se adaugă 100 g smântână şi se mai lasă să fiarbă cca 4 min.

Se adaugă restul de smântână şi se ia vasul de pe foc; se lasă să se răcească cca 15 min. Se înglobează ouăle şi nucile.

 

Tarta cu nuci, pere si miere

Tarta_cu_nuci_pere_si_miere

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.