Tarta cu nuci
PrinteazaO reteta de tarta cu nuci din: faina, ou, unt, zahar pudra, smantana, sare, nuci, unt, miere, zahar si frisca.
- 150 g faina
- 1 ou
- 100 g unt
- 1 lingura cu zahar pudra
- 1 lingura cu smantana
- sare
pentru umplutura:
- 500 g nuci
- 150 g unt
- 100 g miere
- 100 g zahar
- 100 ml frisca lichida
Mod de preparare:
Amestecă toate ingredientele pentru aluat, frământă, apoi dă-l la rece cam o oră. Dă nucile la cuptor 15 minute. Sfărâmă miejii (păstrează o mână bună de mieji întregi). Intinde aluatul cam de un deget grosime, unge o formă de tartă cu ulei şi aşază-l în ea.
Intr-o cratiţă încinsă, pune zahărul, lasă-l să se caramelizeze puţin, apoi adaugă untul, frişca şi mierea. Amestecă în cremă nucile sfărâmate şi apoi pune peste tartă. Ornează cu mieji întregi şi dă la cuptor vreo 30-40 de minute. Serveşte cu frişcă, după ce s-a răcorit.
Tarta cu nuci
Pofta buna!
Incoming search terms:
- tarta cu nuci