Tarta cu nuci

Printeaza

O reteta de tarta cu nuci din: faina, ou, unt, zahar pudra, smantana, sare, nuci, unt, miere, zahar si frisca.

Ingrediente:Tarta cu nuci

  • 150 g faina
  • 1 ou
  • 100 g unt
  • 1 lingura cu zahar pudra
  • 1 lingura cu smantana
  • sare

pentru umplutura:

  • 500 g nuci
  • 150 g unt
  • 100 g miere
  • 100 g zahar
  • 100 ml frisca lichida

 

Mod de preparare:

Amestecă toate ingredi­entele pentru aluat, fră­mântă, apoi dă-l la rece cam o oră. Dă nucile la cuptor 15 minute. Sfă­râmă miejii (păstrează o mână bună de mieji întregi). Intinde aluatul cam de un deget gro­sime, unge o formă de tartă cu ulei şi aşază-l în ea.

Intr-o cratiţă încinsă, pune zahărul, lasă-l să se caramelizeze puţin, apoi adaugă untul, frişca şi mierea. Amestecă în cremă nucile sfărâ­mate şi apoi pune peste tartă. Ornează cu mieji întregi şi dă la cuptor vreo 30-40 de minute. Serveşte cu frişcă, după ce s-a răcorit.

Tarta cu nuci

Tarta cu nuci

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • tarta cu nuci

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.