Tartă cu opintici

Printeaza

Tartă cu opintici

Ingrediente aluat:

  • 150 g margarina
  • 300 g făină
  • 1 gălbenuş
  • 2 linguri de apă
  • sare
  • marar tocat

l frămânţi şi îl laşi la rece timp de 1 oră. La această umplutura pentru tartă

 

Mod de preparare:

Tartă cu opintici: Intinzi aluatul cu mâna într-o tavă (rotundă, de tartă) unsa cu mar­garină şi tapetată cu făină, lăsând o mică bordură pe margini şi aşezi compoziţia de bureţi deasupra, netezind-o cu un cuţit.

Dai pe râzătoare 250 g de caşcaval (dacă e afumat e şi mai bine),îl amesteci cu un ou bătut cu puţină saie şi piper şi îl aşezi peste umplutură. Dai totul la cuptor 3/4 oră.

Ştii că-i gata când caşcava­lul prinde o crustă arămie. O tai în patru când se răceşte şi o serveşti cu suc de roşii.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.