Tartă cu opintici
PrinteazaTartă cu opintici
Ingrediente aluat:
- 150 g margarina
- 300 g făină
- 1 gălbenuş
- 2 linguri de apă
- sare
- marar tocat
l frămânţi şi îl laşi la rece timp de 1 oră. La această umplutura pentru tartă
Mod de preparare:
Tartă cu opintici: Intinzi aluatul cu mâna într-o tavă (rotundă, de tartă) unsa cu margarină şi tapetată cu făină, lăsând o mică bordură pe margini şi aşezi compoziţia de bureţi deasupra, netezind-o cu un cuţit.
Dai pe râzătoare 250 g de caşcaval (dacă e afumat e şi mai bine),îl amesteci cu un ou bătut cu puţină saie şi piper şi îl aşezi peste umplutură. Dai totul la cuptor 3/4 oră.
Ştii că-i gata când caşcavalul prinde o crustă arămie. O tai în patru când se răceşte şi o serveşti cu suc de roşii.
Pofta buna!