Tartă cu orez si dovlecei
PrinteazaO reteta de tarta cu orez si dovlecei din: faina, orez, dovlecei, ceapa, usturoi, busuioc, oua, cascaval, ulei de masline, sare si piper.
- 300 g faina
- 250 g orez
- 250 g dovlecei
- 4 cepe
- 2 catei de usturoi
- 1 crenguta de busuioc
- 2 oua
- 50 g cascaval
- ulei de masline
- sare
- piper
Mod de preparare:
Alegeţi, spălaţi şi fierbeţi al dente orezul în apă sărată. Puneţi puţin ulei într-o tigaie şi căliţi ceapa tăiată mărunt şi usturoiul curăţat, întreg.
Adăugaţi dovleceii raşi pe răzătoarea mare. Ţineţi vasul pe foc potrivit, amestecând din când în când, până când dovleceii se înmoaie.
Luaţi vasul de pe foc, eliminaţi usturoiul, săraţi, piperaţi, adăugaţi busuiocul tăiat mărunt, orezul, ouăle bătute şi caşcavalul ras.
Amestecaţi bine compoziţia. Din făină, 1 lingură ulei, puţină sare şi puţină apă faceţi un aluat mai tare. Impărţiţi-l în 4 bucăţi pe care ungeţi-le peste tot cu ulei.
Din fiecare bucată de aluat întindeţi câte o foaie rotundă, cu diametrul mai mare decât al tăvii de copt (cam de 25cm).
Ungeţi tava cu ulei şi tapetaţi-o cu două foi de aluat unse cu ulei şi suprapuse. Acoperiţi şi marginile tăvii cu aluat.
Turnaţi peste foi compoziţia cu dovlecei şi deasupra puneţi celelalte foi suprapuse şi unse cu ulei. Coaceţi tarta la foc potrivit, în cuptorul încălzit dinainte.
Tartă cu orez si dovlecei
Pofta buna!