Tarta de orez cu dulceata
PrinteazaO reteta de tarta de orez cu dulceata din: fulgi de orez, zahar pudra, lapte, oua, unt, faina si dulceata.
- 1 pungă fulgi de orez
- 100 g zahăr pudră
- 200 ml lapte
- 3 ouă
- o nucă de unt
- 0 lingură de făină
Pentru servit:
- 1 borcan de 400 g dulceaţă, după gust
Mod de preparare:
Fulgii de orez se înmoaie cu laptele călduţ. Separat, se bat ouăle spumă. Apoi, se amestecă cu orezul şi cu zahărul pudră. Un vas de cuptor rotund se unge cu unt şi se tapetează cu faină. Este ideală forma de tort care se desface lateral.
Se toarnă amestecul de fulgi şi se dă la copt pentru 30 de minute. Se lasă apoi să se răcească în tavă. Se serveşte tăiată felii, garnisită cu dulceaţă.
Tarta de orez cu dulceata
Pofta buna!