Sirop de Cireșe – o băutură delicioasă perfectă pentru a fi savurată în zilele călduroase de vară sau pentru a adăuga un plus de savoare deserturilor și cocktailurilor. Cireșele, cunoscute pentru gustul lor dulce și suculent, sunt transformate într-un sirop concentrat și aromat, care păstrează toată prospețimea și beneficiile acestor fructe. Ingrediente: Cireșe proaspete – […]
Tarta cu orez si portocale
PrinteazaTarta cu orez si portocale din: orez, lapte, zahar, oua, unt, portocale, zahar vanilat, cuisoare si sare.
Ingrediente:
- 150 g orez
- 700 ml lapte
- 275 g zahar
- 2 oua
- 200 g unt
- 5 portocale
- 1 lingurita zahar vanilat
- 2 cuisoare
- sare
Mod de preparare:
Tarta cu orez si portocale: Spălaţi portocalele, ştergeţi-le şi radeti coaja portocalie, nu cea albă, de la 2 dintre ele.
Puneţi coaja rasă în vasul cu laptele, adăugaţi cuişoarele pisate şi fierbeţi laptele, apoi luati-l de pe foc, acoperiţi-l şi lăsafi-l la răcit cel puţin 2 ore.
Curăţaţi de coajă şi desfaceţi în bucăţele portocalele rase, apoi tăiaţi-le în cubu- leţe. Strecuraţi laptele răcit, puneţi-l din nou la fiert, cu un vârf de cuţit sare, 100g zahăr, zahăr vanilat şi orezul spălat şi scurs.
Fierbeţi la foc mic până când orezul absoarbe tot lichidul.
Opriţi focul, adăugaţi în vas untul şi cubuleţele de portocale, amestecaţi şi lăsaţi amestecul la răcit. Când compoziţia este rece, adăugaţi ouăle bătute şi amestecaţi pentru omogenizare.
Tăiaţi în rondele subţiri cele 3 portocale rămase cu coajă.
Ungeţi cu un strat gros de unt o tavă rotundă cu diametrul de 25cm. Presăraţi 175g zahăr, uniform, peste unt.
Aşezaţi deasupra rondelele de portocale, suprapuse puţin, cât mai decorativ. Peste acestea turnaţi amestecul cu orez, nivelaţi-l şi puneţi tava la copt, la foc potrivit, pentru aproximativ 30 – 35 de minute.
Scoateţi tava din cuptor şi răsturnaţi tarta pe un platou, în aşa fel încât deasupra să fie rondelele de portocale. Serviţi tarta călduţă sau rece, după plac.
Pofta buna!