Tarta cu orez si spanac

Printeaza

Tarta cu orez si spanac din: faina, unt, sare, orez, spanac, morcov, masline, ardei, telemea, oua, smantana, busuioc, sare, piper.

Ingrediente:

Pentru aluat:

  • 250 g făină
  • 125 g unt
  • 1 praf de sare

Pentru umplutură:

  • 100 g orez
  • 150 g spanac opărit
  • 1 morcov
  • 10 măsline fără sâmburi
  • 1 ardei roşu
  • 150 g telemea
  • 4 ouă
  • 250 g smântână
  • sare
  • piper
  • busuioc
  • 1 ou pentru decor

 

Mod de preparare:

Pentru aluat, cerni făina într-un castron şi o amesteci împreună cu sarea şi untul. Omogenizezi aluatul, îl înveleşti în folie de plastic şi îl păstrezi în frigider până pregăteşti umplutura.

Fierbi orezul în 250 ml apă uşor sărată, până când boabele se înmoaie şi absorb tot lichidul. Il pui într-o strecurătoare şi îl treci prin jet de apă rece.

Dai telemeaua pe răzătoarea mare, iar morcovul curăţat, pe răzătoarea mică. Speli ardeiul, îl cureţi şi îl tai în cubuleţe.

Amesteci orezul împreună cu spanacul, măslinele tocate, ouăle bătute, jumătate din brânză, smântână, busuioc, sare şi piper după gust.

Baţi albuşurile spumă tare şi le încorporezi în umplutură, amestecând de jos în sus.

Pe planşeta presărată cu făină, întinzi aluatul sub forma unui dreptunghi puţin mai mare decât tava de 20×30 cm.

Tapetezi cu aluat baza şi 2-3 cm din pereţii tăvii. Intinzi umplutura şi torni deasupra oul bătut, apoi presari brânza rămasă.

Introduci tava în cuptorul preîncălzit şi coci tarta la foc mediu, pentru aproximativ 35 de minute.

Când se răceşte, o porţionezi.

 

Tarta cu orez si spanac

Tarta_cu_orez_si_spanac

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.