Tarta pascala

Printeaza

Tarta pascala din: faina, drojdie, margarina, apa, sare, otet, oua, spanac, telemea, ceapa, ulei, sare si piper.

Ingrediente:Tarta_pascala

  • 500 g faina
  • 1 cub de drojdie
  • 150 g margarina
  • 150 ml apa
  • 1 praf de sare
  • 1 lingurita otet

pentru umplutura:

  • 6 oua
  • 4 oua crude
  • 300 g spanac proaspat
  • 200 g telemea
  • 2 cepe
  • 1 lingura ulei
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Amesteci făina cu drojdia dizolva­tă în apă caldă, un praf de sare, , margarina pentru copt şi gătit topită, oţetul şi frămânţi un aluat elastic, pe care-l laşi să crească. Cureţi ceapa, o tai mărunt şi o căleşti în puţin ulei. Adaugi spanacul tocat mărunt şi-l laşi pe foc 15 minute, cât să se în­moaie.

Dai cratiţa deoparte, o laşi să se răcorească puţin şi adaugi telemeaua mărunţită, ouăle cru­de, sare şi piper după gust. Trei sferturi din aluat îl întinzi în foaie mai mare şi îmbraci cu ea o formă de tort, lăsând aluatul să curgâ peste formă. Pui compoziţia de spanac şi aşezi ouăle fierte în­tregi şi curăţate de ooajă.

Acoperi tarta cu o foaie subţire întinsă din aluatul rămas. Răsuceşti aluatul în surplus (cel cu care ai îmbrăcat forma), lipindu-l de foaia de deasupra. Introduci forma la cuptor pentru o oră, la foc potrivit. Serveşti tarta la masă, caldă sau rece.

Tarta pascala

Tarta_pascala

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.