Tarta pascala
PrinteazaTarta pascala din: faina, drojdie, margarina, apa, sare, otet, oua, spanac, telemea, ceapa, ulei, sare si piper.
- 500 g faina
- 1 cub de drojdie
- 150 g margarina
- 150 ml apa
- 1 praf de sare
- 1 lingurita otet
pentru umplutura:
- 6 oua
- 4 oua crude
- 300 g spanac proaspat
- 200 g telemea
- 2 cepe
- 1 lingura ulei
- sare
- piper
Mod de preparare:
Amesteci făina cu drojdia dizolvată în apă caldă, un praf de sare, , margarina pentru copt şi gătit topită, oţetul şi frămânţi un aluat elastic, pe care-l laşi să crească. Cureţi ceapa, o tai mărunt şi o căleşti în puţin ulei. Adaugi spanacul tocat mărunt şi-l laşi pe foc 15 minute, cât să se înmoaie.
Dai cratiţa deoparte, o laşi să se răcorească puţin şi adaugi telemeaua mărunţită, ouăle crude, sare şi piper după gust. Trei sferturi din aluat îl întinzi în foaie mai mare şi îmbraci cu ea o formă de tort, lăsând aluatul să curgâ peste formă. Pui compoziţia de spanac şi aşezi ouăle fierte întregi şi curăţate de ooajă.
Acoperi tarta cu o foaie subţire întinsă din aluatul rămas. Răsuceşti aluatul în surplus (cel cu care ai îmbrăcat forma), lipindu-l de foaia de deasupra. Introduci forma la cuptor pentru o oră, la foc potrivit. Serveşti tarta la masă, caldă sau rece.
Tarta pascala
Pofta buna!