Tarta cu pere

Printeaza

Tarta cu pere

Ingrediente:

Pentru aluat

  • 200 g făină
  • 75 g zahăr
  • 125 g unt sau margarina
  • pentru umplutură
  • 2 ouă
  • 3-4 linguri de zahăr
  • 2 linguri de făină
  • un pliculeţ de zahăr vanitat
  • 8 pere mari

Preparare:

Se freacă untul cu zahând, apoi se adaugă făina cernută şi 2-3 linguri de apă minerală. Se frământă până se omogenizează şi devine o cocă potrivit de moale. Se înfăşoară în folie de plastic şi se lasă câteva minute la frigider.

Intre timp se pregăteşte tava, se tapetează cu unt şi cu făină si se dă drumul la cuptor la o temperatură de 160°C. Se scoate aluatul din frigider şi se întinde în tavă într-un strat subţire. Restul de cocă se păstreză. Se curăţă şi perele, se taie jumătăţi, se scot toţi sâmburii şi apoi se taie felii subţiri.

Albuşurile se bat cu zahărul până se obţine o spumă densă. Se adaugă apoi gălbenuşurile, zahărul vanilat şi, treptat, făina. Se amestecă uşor si se toarnă în formă peste aluatul de tartă. Se aşază feliile de pere uniform, pe toată suprafaţa tartei.

Din restul de aluat se formează un grătar şi se pune printre pere. Se bagă în cuptorul încins în prealabil şi se ţine 20 de minute la foc tare, iar spre final se reduce focul. Se scoate tarta din cuptor, se lasă la rece şi apoi se taie felii.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Ah, ce-mi plac perele. Sunt printre fructele mele preferate. O sa incerc aceasta tarta cu pere.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.